No ģimenes nošķir desmitgadnieku, kurš kājām devās no Kārsavas uz Viļakas novadu pie vecmammas (26)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušās nedēļas beigās Kārsavas novada bāriņtiesā pieņemts lēmums nošķirt no ģimenes kādu desmit gadus vecu zēnu, kurš kājām vēlējies no Kārsavas novada tikt līdz Viļakas novadam.

Policijai par zēnu uz ceļa Kārsava-Baltinava Kārsavas novada teritorijā ziņots piektdien ap plkst.14.35. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte skaidroja, ka zēns nodots novada bāriņtiesai un par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu paziņots arī sociālajam dienestam.

Kārsavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Čeirāne klāstīja, ka zēns grasījies aiziet no savām mājām Kārsavas novadā līdz vecmammas mājām Viļakas novadā, taču nav apzinājies, cik tālu vecmamma dzīvo. 

Līdz notikušā apstākļu noskaidrošanai bāriņtiesas locekle pieņēmusi vienpersonisku lēmumu bērnu no ģimenes nošķirt, un pašlaik desmit gadus vecais zēns ievietots audžuģimenē, taču tiek kārtoti dokumenti, lai viņu ievietotu krīzes centrā. Pēc divām nedēļām bāriņtiesai jau koleģiāli, ņemot vērā lietas apstākļus, atkal būs jāpieņem lēmums saistībā ar bērnu.

Čeirāne klāstīja, ka zēna ģimene, kurā ir vēl viens bērns, jau iepriekš, taču pirms ilgāka laika, ir nonākusi iestādes redzeslokā. Bērnus audzina tikai mamma.

Gan zēnam, gan ģimenei tiek nodrošināta psihologa palīdzība.

Policijai piektdien arī ziņots, ka kāda 1990.gadā dzimusi sieviete Kārsavā bez uzraudzības dzīvoklī bija atstājusi un ieslēgusi savu 2005.gadā dzimušo meitu.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu