Vainstīnam izvirza jaunas apsūdzības

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosas prokurori pirmdien izvirzīja ASV kino magnātam Hārvijam Vainstīnam apsūdzības par seksuāliem uzbrukumiem divām sievietēm, sākot jaunu lietu pirms Vainstīna tiesas prāvas sākuma Ņujorkā.

67 gadus vecais Vainstīns Losandželosas apgabala tiesā tika apsūdzēts par sievietes izvarošanu kādā Losandželosas viesnīcā 2013.gada 18.februārī pēc ielaušanās viņas istabā, kā arī par seksuālu uzbrukumu citai sievietei nākamajā naktī kādā Beverlihilzas viesnīcā.

Viņam var tikt piespriesti līdz 28 gadiem cietumā par vardarbīgu izvarošanu, vardarbīgu orālo seksu, seksuālu iespiešanos ar spēku un seksuālu fizisku iespaidošanu.

Losandželosas policijas priekšnieks Maikls Mūrs sacīja, ka šīs apsūdzības atver "nākamo nodaļu" vīrietim, "kurš pārāk ilgi ir ticis sveikā cauri par pārāk daudz [nodarījumiem]". Beverlihilzas policijas priekšniece Sandra Spanjoli nosauca tos par "šausmīgiem noziegumiem, kurus izdarījis seksuāls plēsoņa".

Tiesas prāvā Ņujorkā, kurā otrdien tiks sākta zvērināto izraudzīšana, Vainstīns tiek apsūdzēts sievietes izvarošanā Ņujorkas viesnīcas istabā 2013.gada un vardarbīgā seksuālā aktā pret citu sievieti 2006.gadā. Viņš apgalvo, ka jebkādas seksuālās darbības notikušas ar sieviešu piekrišanu.

Gaidāms, ka liecinieces statusā tiesā Ņujorkā uzstāsies vēl viena sieviete, kura apgalvo, ka Vainstīns izvarojis viņu 1993.gadā.

Ja Vainstīns tiks atzīts par vainīgu nopietnākajā apsūdzībā, viņam draudēs mūža ieslodzījums.

Kopš 2017.gada oktobra vairāk nekā 80 sieviešu, arī prominentas aktrises, tostarp Gvineta Paltrova un Andželīna Džolija, ir apsūdzējušas Vainstīnu seksuāla rakstura pārkāpumos no uzmācības līdz izvarošanai.

Apsūdzības pret Vainstīnu aizsāka tā dēvēto #MeToo kustību pret seksuālo uzmākšanos un vardarbību. Vainstīna prāva ir skaļākā #MeToo lieta, kas līdz šim nonākusi krimināltiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu