Abonēto preses izdevumu skaits šogad samazinājies par 3,7% (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Drukātie preses izdevumi.
Drukātie preses izdevumi. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" abonēšanas kampaņā 2020.gadam noformēts 414 931 abonements, kas ir par 3,7% mazāk nekā 2019.gadā, informēja "Latvijas pasta" pārstāve Vineta Anna Sarkane.

Drukāto preses izdevumu kampaņas abonēšanas rezultāts pārsniedz abonēšanas rezultātus 2018.gadam, kad piegādei "Latvijas pastā" tika saņemti 412 864 abonementi. Sarkane norādīja, ka kopumā iespējams runāt par stabiliem rezultātiem pēdējo trīs gadu periodā, kas svārstās dažu procentu robežās.

Visvairāk lasītāji abonē preses izdevumus ilgākam laika periodam - 10-12 mēnešiem, un šādu abonementu skaits sasniedz 266 718 vienību jeb 65% no kopējā abonementu skaita 2020.gadam.

No visiem abonementiem 25% noformēti "Latvijas pasta" interneta abonēšanas vietnē "abone.lv", bet pasta nodaļās un pie pastniekiem - 32%. Pie pastniekiem noformēto abonementu skaits šogad ir pieaudzis un sasniedz 31 585 abonementus. Savukārt 43% abonementu saņemti piegādei no izdevējiem.

No kopējā abonēto preses izdevumu apjoma 66% veido žurnāli.

Sarkane norādīja, ka preses izdevumus 2020.gada dažādiem periodiem iespējams abonēt arī pēc tās noslēguma - Latvijā izdotie attiecīgā abonēšanas perioda laikraksti un žurnāli tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām, ja šādi būs noteicis izdevējs, pārējie izdevumi tiks piegādāti, sākot ar katra pilnā mēneša sākumu, bet ārvalstu drukāto mediju saņemšanas laiks būs atkarīgs no piegādātāja noteiktā grafika un konkrētā abonementa cenu perioda.

Jau ziņots, ka patlaban "Latvijas pastā" 2020.gadam iespējams abonēt 751 preses izdevumu - 60 Latvijā izdotu laikrakstu, 192 žurnālus, 52 novadu preses izdevumus un 447 ārvalstu laikrakstus un žurnālus.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu