Beirūtā protesti pret banku ierobežojumiem ASV dolāru izņemšanā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Libānas galvaspilsētā Beirutā trešdien otro vakaru pēc kārtas notika protesti pret banku noteiktiem ierobežojumiem ASV dolāru izņemšanā.

Protestētāji otrdien bija pauduši sašutumu, uzbrūkot banku filiālēm ar metāla stieņiem, ugunsdzēšanas aparātiem un akmeņiem, kā arī iesaistoties sadursmēs ar policiju.

Trešdienas vakarā vairāki simti protestētāju atkal sapulcējās pie centrālās bankas un devās uz policijas iecirkni, kur tiek turēti apcietinājumā vairāk nekā 50 cilvēku, kas otrdien tika aizturēti sadursmju laikā.

Viņi skandēja saukļus un pieprasīja savu biedru atbrīvošanu, bet drošības spēki raidīja uz protestētājiem asaru gāzi, lai viņus izklīdinātu. 10 no otrdien aizturētajiem tomēr trešdien tika atbrīvoti.

Sarkanais Krusts paziņoja, ka trešdienas vakarā tika ievainoti pavisam 47 cilvēki, no kuriem 37 ir aizvesti uz slimnīcām, bet pārējie 10 saņēma medicīnisko palīdzību uz vietas. 

Kāds jurists pastāstīja medijiem, ka trešdien sadursmju laikā tika aizturēti 17 protestētāji.

Libānā, kur četrus mēnešus notikuši protesti pret valdību, demonstranti tagad vērš savu niknumu pret bankām, kuras lielākoties ir noteikušas ierobežojumus ASV dolāru izņemšanai vai pārskaitīšanai uz ārvalstīm, lai novērstu likviditātes krīzi.

Vairums Libānas banku ir ierobežojušas ASV valūtas izņemšanu līdz apmēram 1000 dolāriem mēnesī, bet citas ir noteikušas vēl stingrākus ierobežojumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu