Jakutijas šamanis gājienu vēl nav atsācis, bet atkal iekuļas problēmās ar policiju (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs, kurš plāno martā sākt trešo gājienu uz Maskavu, lai “izdzītu” Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, atkal iekūlies nepatikšanās – policisti viņa mājās Jakutskā aizturējuši četrus šamaņa līdzgaitniekus, vēsta Krievijas medijs “MBH Media”.

Kā pavēstīja aktīvistu organizācijas "Pravozašita Otkritki" pārstāvis Aleksejs Prjaņišņikovs, šamaņa līdzgaitnieki aizvesti uz policijas iecirkni viņu personības noskaidrošanai.

Savukārt pats Gabiševs ieslēdzās vienā no telpām. Policisti mēģināja uzlauzt durvis, tomēr pēc tam, kad Gabiševs piedraudējis izsaukt advokātu, viņi no šīs idejas atteikušies.

Kā vēstīts, pirmo gājienu uz Maskavu, lai veiktu Putina izdzīšanas rituālu, šamanis sāka pagājušā gada martā.

Tomēr septembrī viņš tika aizturēts uz Burjatijas un Irkutskas apgabala robežas un nogādāts atpakaļ Jakutijā.

Pret Gabiševu tika sākta krimināllieta par aicinājumu uz ekstrēmismu, tomēr nekādas apsūdzības šamanim netika izvirzītas.

Pagājušā gada decembrī viņš sāka otro gājienu uz Maskavu, bet neilgi pēc tam atkal tika aizturēts.

Trešo gājienu viņš gatavojas sākt martā.

“Es esmu kareivis. Es izvēlējos kareivja ceļu. Tas ir tikai mans, tas ir mans krusts. Tomēr es nevienu neaicinu ņemt rokās ieročus un ķerties pie vardarbības. Nevienu – nedz manas vienības dalībniekus, nedz Krieviju, nedz pasauli,” iepriekš paziņoja šamanis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu