Krievija izraida "militārā spiegošanā" apsūdzētu Japānas žurnālistu (6)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija pirmdien pavēstīja, ka tā pagājušajā mēnesī izraidījusi Japānas žurnālistu, kas esot mēģinājis iegūt slepenu informāciju par Krievijas militāro potenciālu Tālajos Austrumos, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Izraidīts Japānas ziņu aģentūras "Kyodo" žurnālists, otrdien apliecināja aģentūra, noliedzot apsūdzības par spiegošanas mēģinājumu.

Žurnālista vārdu "Kyodo" neatklāja, vien norādot, ka viņš aizturēts 25.decembrī Vladivostokā un pēc piecām pratināšanas stundām atbrīvots.

Žurnālistam likts pamest Krieviju 72 stundu laikā.

"Drošības labad viņš valsti pameta jau nākamajā dienā. Kā mēs to saprotam, viņš bija iesaistīts parastās žurnālista darba aktivitātēs," teikts "Kyodo" paziņojumā.

Saistībā ar šo incidentu Krievijas Ārlietu ministrija izsaukusi Japānas vēstniecības amatpersonu, vēsta "RIA Novosti".

"Krievijas tiesībsargājošo institūciju amatpersonas 2019.gada 25.decembrī Vladivostokā aizturēja Japānas pilsoni, kurš mēģinājis iegūt slepenus materiālus par Krievijas militāro potenciālu Tālajos Austrumos," skaidroja ministrija.

Šis paziņojums izplatīts divas dienas pēc tam, kad Japānas telekomunikāciju uzņēmums "SoftBank Group Corp" pavēstīja, ka viens no tā bijušajiem darbiniekiem aizturēts aizdomās par uzņēmuma informācijas nodošanu Krievijai.

Bijušais darbinieks tiek turēts aizdomās, ka viņš apmaiņā pret naudu nodevis informāciju Krievijas tirdzniecības misijai Japānā, vēsta laikraksts "Nikkei", atsaucoties uz policiju.

Krievijas paziņojums ir atriebība par "SoftBank", sacīja ar situāciju pazīstams avots.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu