KPV LV pārstāvji nosauc iemeslus, kādēļ smagi kritušies partijas reitingi (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Politiskās partijas "KPV LV" 13.Saeimas vēlēšanu reklāma.
Politiskās partijas "KPV LV" 13.Saeimas vēlēšanu reklāma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiskā spēka KPV LV pārstāvji, tostarp, Labklājības ministre Ramona Petraviča un Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs, kā vienu no iemesliem, kādēļ kritušies partijas reitingi, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Tieša runa" nosauca Artusa Kaimiņa un Alda Gobzema skaļi afišētās savstarpējās nesaskaņas. 

Kā norādīja Petraviča, daļa vēlētāju atbalstīja Gobzema nostāju, bet citi - Kaimiņu, piemetinot, ka partija kā savu virsuzdevumu saredz vēlētājiem doto solījumu pildīšanu.

Saeimas deputāte Ieva Krapāne stāstīja, ka jau pirmsvēlēšanu laikā ar Kaimiņu bijušas nesaskaņas un "nevarēja saprast, kur tas īsti novedīs".

Zakatistovs pieļāva, ka lietas varētu būt bijušas citādas, ja Kaimiņš nebūtu tik ļoti uzstājis uz Gobzema kā partijas premjera amata kandidāta kandidatūru. 

Savukārt Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens sacīja, ka sliktos reitingus ir ērti norakstīt uz Gobzema un Kaimiņa konfliktu, piebilstot, ka KPV LV ir klasiska populistu partija.

"Ja populisti grib turēties uz viļņa, viņi nevar iesaistīties ikdienas rutīnā. Šī partija, ieejot valdībā, drusku pārrēķinājās. Pieņemu, ka visam pamatā bija eiforija un nebija izspēlēts tālāks [politiskās darbības] scenārijs," rezumēja Ikstens. 

Saskaņā ar SKDS veikto aptauju decembrī, savu balsi par KPV LV balsi būtu gatavi atdot vien nepilni 2% aptaujāto. 

Kā allaž, diskusijai līdzi sekoja mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu