Ķīnā ar koronavīrusu mirušo skaits sasniedz 170 (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 170 cilvēkiem, savukārt apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir palielinājies līdz 7711, ceturtdien paziņoja valdība.

No 38 jaunajiem nāves gadījumiem pēdējās diennakts laikā 37 reģistrēti uzliesmojumā epicentrā Hubei provincē un viens - Sičuaņas provincē valsts dienvidrietumos, ziņoja Nacionālā veselības komisija.

38 jauni nāves gadījumi ir līdz šim lielākais to skaita pieaugums vienā diennaktī.

No 1737 jaunajiem infekcijas gadījumiem pēdējās diennakts laikā 1032 ir reģistrēti Hubei provincē. Ir arī reģistrēts pirmais infekcijas gadījums Tibetas autonomajā rajonā.

ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) trešdien brīdināja visu valstu valdības "rīkoties" saistībā ar jauno nāvējošo vīrusu, kas ir radniecīgs smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) izraisītājam. WHO ir sasaukusi ārkārtas sanāksmi ceturtdien, lai izlemtu, vai šī vīrusa epidēmija ir pasludināma par globālu ārkārtas situāciju veselības jomā. 

WHO vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss tviterī ierakstīja, ka WHO "dziļi nožēlo" "cilvēcisko kļūdu" savos ziņojumos pagājušajā nedēļā, kad šī uzliesmojuma globālais risks tika novērtēts kā "mērens", nevis "augsts". 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu