Tramps atkal izceļas ar vājām ģeogrāfijas zināšanām (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien izcēlās ar kārtējo trampismu - tviterī parādīja, ka nezina, kurā štatā atrodas Kanzassitija.

"Apsveicu Kanzassitijas "Chiefs" ar lielisku spēli un fantastisku atgriešanos, neskatoties uz lielo spiedienu. Jūs tik ļoti labi pārstāvējāt diženo Kanzasas štatu un visu ASV. Valsts ar jums lepojas!" tvītoja Tramps.

Taču Kanzassitija atrodas Misūri štatā, nevis Kanzasā. Amerikāņu futbola komanda Kanzassitijas "Chiefs" pārstāv Misūri štatu.

Tramps drīz vien izdzēsa kļūdaino tvītu un publicēja labotu versiju:

Tomēr acīgie sociālo tīklu lietotāji jau bija saglabājuši sākotnējo Trampa tvītu.

Tā nav pirmā reize, kad Tramps izcēlies ar apšaubāmām ģeogrāfijas zināšanām. Pagājušā gada oktobrī Tramps paziņoja, ka robežmūris starp ASV un Meksiku tiekot celts arī Kolorādo – štatā, kas nemaz nerobežojas ar Meksiku.

Francijas laikraksts "Le Monde" ziņojis, ka 2018.gadā, uzņemot Baltajā namā Baltijas valstu prezidentus, Tramps esot sajaucis Baltiju ar Balkāniem un vainojis viesus pie Dienvidslāvijas kara 90. gados.

2017.gadā Tramps brokastīs ar Āfrikas līderiem slavēja neeksistējošu Āfrikas valsti - Nambiju. Nebija skaidrs, vai viņš domājis Namībiju, Zambiju vai Gambiju.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu