Pārciest ilgās darba stundas: kā, izrotājot galdu, var strādāt produktīvāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Dienvidkoreja ir viena no valstīm, kurā ir jāstrādā ilgākās darba stundas pasaulē. Lai spētu izturēt garās darba dienas, saglabātu produktivitāti un dzīvesprieku, korejieši izmanto radošu pieeju darba galdu dekorēšanā. 

35 gadus vecās baņķieres Lī Juhī galdu klāj neskaitāmi daudzas rotaļlietas, košas kancelejas preces un dažādi sīkumi, piemēram, miniatūrs ventilators, gaisa mitrinātājs un pirkstu sterilizācijas iekārta. Sievietes mīļākā krāsa ir rozā, tāpēc rotājumu izvēlē dominē rozīgie toņi, vēsta portāls "BBC". 

"Es šajā uzņēmumā strādāju sešus gadus un jau kopš pirmās darba dienas izrotāju savu galdu. Vidēji mēnesī dekoriem iztērēju 30 000 līdz 40 000 vonus (20 līdz 30 eiro), taču reizēm tie var būt pat 150 000 voni (120 eiro) mēnesī, ja redzu ko interesantu. Tā nav liela nauda, un es jūtos labāk, kad redzu šos mīlīgos sīkumus birojā," portālam stāsta Dienvidkorejas iedzīvotāja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 이상희 (@shee519) on

Lai gan Dienvidkorejas valdība 2018. gadā samazināja maksimālo nedēļas darba stundu skaitu no 68 līdz 52 stundām nedēļā, šīs Āzijas valsts iedzīvotājiem ir īpaši jāiespringst, lai saglabātu produktivitāti un mērķtiecību. Šā iemesla dēļ daudzi jaunie darbinieki noklāj galdus ar dažādiem nieciņiem, radot jaunu tendenci - galda interjeru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pink_picker (@pink_picker) on

Šīs tendences ietvaros jaunākās paaudzes darbspējīgie korejieši mēdz personalizēt savus darba galdus, tādējādi padarot darba vidi mājīgāku. Šādā vidē cilvēkiem ir vieglāk atbrīvoties no uztraukuma, kā arī juties komfortablāk.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ♛ ʙᴇɴɪ ♛ (@benious_life) on

Jauno darbinieku galdus mēdz rotāt dažādas rotaļlietas no filmām, sīki dekori, interesanti saldumu iepakojumi, našķi, pat plakātiņi, kartītes un kancelejas preces. Reizēm galda izkārtojums ir ieturēts kādas konkrētas tēmas ietvaros, piemēram, vienotā krāsa, dekori ir saistīti ar kādu konkrētu filmu vai raidījumu, vai arī tos ir radījis viens ražotājs, piemēram, īpaši populāri ir uzņēmuma "Sanrio" zīmola "Hello Kitty" dekori. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alta Personnel (@altarecruitment) on

Jāteic, ka ne visām paaudzēm šie galdu interjeri šķiet pieņemami. Baņķieres Lī Juhī birojā vīrieši pēc 50 gadu vecuma uzskata galda interjerus par pārspīlētiem, tā skaidro portāls "BBC", tomēr kolēģi neuzdrošinās piespiest jaunākos darbiniekus uzturēt galdus formālā izskatā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu