Rekordiste Kristīna Koha no SKS veiksmīgi atgriezusies uz Zemes (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pēc jauna pasaules rekorda - sievietes ilgākais lidojums kosmosā – uzstādīšanas uz Zemes kopā ar vēl diviem astronautiem veiksmīgi atgriezusies Kristīna Koha.

Kā vēsta Eiropas Kosmosa aģentūra, Koha uz Zemes atgriezusies kopā ar Sojuz komandieri Aleksandru Skvorcovu no Krievijas kosmosa aģentūras Roscosmos un Eiropas Kosmosa aģentūras astronautu Luku Parmitāno.

Starptautisko Kosmosa staciju astronauti atstāja ceturtdien, 12:50 pēc vietējā laika, bet uz Zemes Kazahstānā nonāca 16:12.

Kohas ilgā misija pētniekiem sniegs pētniekiem iespēju novērot kosmosa apstākļu ilgtermiņā ietekmi uz sievietes organismu, ļaujot sagatavoties cilvēka atgriešanās misijai uz Mēness un Marsa iekarošanai.

FOTO: ASTRONAUTES KRISTĪNAS KOHAS ATGRIEŠANĀS UZ ZEMES

Uz kosmosa staciju Koha devās 2019. gada 14. martā kopā ar NASA astronautu Niku Heigu un krievu kosmonauti Alekseju Ovčiņinu. Tas bija viņas pirmais lidojums kosmosā, kas ilga 328 dienas, kas ir otrais ilgākais kosmosa lidojumu cikls ASV astronautu vidū.

Kopumā Koha 5248 reizes apriņķoja Zemi, veicot 223 miljonus kilometru garu ceļu, kas ir līdzvērtīgs aptuveni 291 ceļojumam uz Mēnesi un atpakaļ.

Koha veica sešus izgājienus atklātā kosmosā, no kuriem trīs izgājienos piedalījās tikai sievietes, ārpus kosmosa stacijas pavadot 42 stundas un 15 minūtes.

Pēc medicīniskajām pārbaudēm, kas parasti seko pēc kapsulas piezemēšanās uz Zemes, astronauti ar krievu helikopteriem dosies atgūties uz Kazahstānas pilsētu Karagandu. Vēlāk Koha tiks nogādāta Hjūstonā, bet Skvorcovs dosies uz Krieviju.

61. ekspedīcijas komanda veica simtiem bioloģijas, Zemes zinātnes, cilvēka pētniecības, fizikas un tehnoloģiju attīstīšanas zinātnes eksperimentu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu