Izveseļojies brits, kurš ar jauno koronavīrusu aplipināja 11 cilvēkus trīs valstīs (3)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

53 gadus vecais britu uzņēmējs Stīvs Velšs paziņojis, ka esot pilnībā izveseļojies no jaunā koronavīrusa, vēsta raidorganizācija SKY. Tiek uzskatīts, ka viņš Francijas Alpu kūrortā nezinot aplipināja 11 cilvēkus, kuri pēc tam devās uz trim dažādām valstīm.

Domājams, ka Velšs ar jauno koronavīrusu inficējās Singapūrā, kur no 20. līdz 23.janvārim piedalījās biznesa konferencē.

Pēc konferences viņš devās slēpot uz Francijas Alpiem, kur bija apmeties vienā kalnu namiņā ar 11 citiem cilvēkiem. Pēc tam viņš caur Ženēvu atgriezās mājās Hovē, Anglijas dienvidrietumos.

Divas dienas pēc tam Francijā pieciem britiem tika atklāta saslimšana ar jauno koronavīrusu. Saskaņā ar ārvalstu medijos izskanējušo informāciju, viņu veselības stāvoklis nav smags.

Jaunais koronavīruss Velšam tika konstatēts 6.februārī Braitonā. Līdz tam viņš divas reizes bija izgājis cilvēkos - apmeklēja jogas nodarbību un pasēdēja bārā.

Pastāv aizdomas, ka kūrortā Velšs ar vīrusu aplipināja 11 britus. Pieci no viņiem atrodas Lielbritānijā, pieci Francijā un viens Maljorkā.

9.februārī Maljorkā jaunais koronavīruss tika atklāts britam, kurš arī bija palicis namiņā slēpošanas kūrortā. Taču viņa sievai un divām meitām vīruss netika konstatēts.

Lielbritānijā līdz šim apstiprināti astoņi saslimšanas gadījumi ar jauno vīrusu. Velšs pazīst sešus no astoņiem inficētajiem.

Divu bērnu tēvs Velšs no Svētā Tomasa slimnīcas Londonā, kur pašlaik atrodas karantīnā, publiskojis šādu ziņu: "Es vēlētos pateikties Nacionālajam veselības dienestam par palīdzību un rūpēm - 

kaut arī pats esmu izveseļojies, domās esmu ar citiem, kuri inficējušies ar koronavīrusu.

Tikko kā zināju, ka esmu atradies tuvumā cilvēkam, kuram tika apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu, es sazinājos ar savu ģimenes ārstu, Nacionālā veselības dienesta ārkārtas tālruni un Anglijas Sabiedrības veselības dienestu."

Lai arī Velšam nebija nekādu simptomu, viņš tika pārbaudīts izolētā slimnīcas telpā. Pēc slimnīcas apmeklējuma viņu instruēja mājās nepielaist sev tuvumā citus cilvēkus.

Kad diagnoze apstiprinājās, Velšam bija jādodas uz izolētu slimnīcas spārnu, kur ierīkota karantīna. Piesardzības dēļ arī viņa ģimenei bija jāvairās no kontaktiem ar citiem cilvēkiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu