Ārlietu ministrs aicina "ēnotājus" iegūt tādas zināšanas, kas noderētu ārlietu dienestā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), uzrunājot ikgadējās karjeras izglītības akcijas "Ēnu diena 2020" dalībniekus Ārlietu ministrijā (ĀM), aicināja jauniešus apsvērt iespēju nākotnē studēt tādā studiju programmā, kas noderētu darbam ārlietu dienestā.

Uzrunājot "ēnas", ministrs pauda prieku par iespēju satikt jauniešus, kuri interesējas par ārpolitiku, uzsverot, ka darbs diplomātiskajā dienestā ir iespēja aizstāvēt Latvijas un tās valstspiederīgo intereses starptautiski. Domājot par nākotnes karjeru, Rinkēvičs aicināja jauniešus apsvērt iespēju izvēlēties tādu studiju programmu, kas varētu būt noderīga darbam ārlietu dienestā.

"Vēlos uzsvērt, ka ĀM komandai ir aicināti pievienoties visdažādāko jomu pārstāvji - ne tikai juristi vai politologi un starptautisko attiecību speciālisti. Mums ir nepieciešami arī spējīgi finansisti, ekonomisti un citu profesiju pārstāvji," norādīja ministrs.

Šodien diplomātu gaitām ĀM sekoja 38 "ēnas", no kurām deviņas iepazinās ar ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) darbu. Tāpat jaunieši "ēnoja" arī ĀM parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu, ĀM valsts sekretāru Andri Pelšu, valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Jāni Mažeiku, preses sekretāru Jāni Beķeri, Valsts protokola, Komunikācijas grupas, ES Koordinācijas un politiku departamenta, Stratēģiskās nozīmes preču eksporta kontroles nodaļas, Amerikas un Karību valstu nodaļas, Ārlietu dienesta vēstures un diplomātisko dokumentu nodaļas darbiniekus.

Skolēni sekoja diplomātu darba gaitām dažādās sanāksmēs, palīdzēja izstrādāt dokumentus, tikās ar ārvalstu vēstniekiem, iepazīstot ārlietu dienesta ikdienu, kā arī apmeklēja Saeimas un Valsts prezidenta protokolu. Tāpat ēnas piedalījās ikgadējā preses konferencē par konsulārajām aktualitātēm, kā arī vēroja ārlietu ministra Rinkēviča un Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas ministra Aurelija Čokoja kopīgo preses konferenci.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu