Austrālijas štatā Jaundienvidvelsā visi ugunsgrēki tiek kontrolēti

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Austrālijas meža ugunsgrēkos vissmagāk cietušajā Jaundienvidvelsas štatā visi ugunsgrēki pakļauti kontrolei, ceturtdien apliecināja ugunsdzēsēji, vairojot cerības, ka vairākus mēnešus ilgusī krīze, kas visā valstī prasījusi 33 cilvēku dzīvības, tuvojas beigām.

"Atbilstoši situācijai šajā pēcpusdienā visi ugunsgrēki Jaundienvidvelsā tagad ir savaldīti," sacīja Lauku rajonu ugunsdzēsības dienesta pārstāvis sakariem ar presi.

Centienus apslāpēt ugunsgrēkus, kas kopš septembra plosās austrumu krastā, sekmējušas arī pēdējā laikā pieredzētās lietavas, kas ir spēcīgākās 30 gadu laikā.

"Tās ir ļoti labas ziņas," sacīja ugunsdzēsības dienesta pārstāvis.

Jaundienvidvelsa janvāra beigās paziņoja par neatkarīgas izmeklēšanas uzsākšanu par postošajiem ugunsgrēkiem, arī par to, kas tos izraisījis, un klimata pārmaiņu ietekmi. 

Izmeklēšanā tiks skatīts, kā klimata pārmaiņas, sausums, kontrolētās dedzināšanas pirms ugunsgrēku sezonas un cilvēka darbība veicinājusi ugunsgrēkus.

Austrālijas sabiedrībā turpinās asas debates starp tiem, kas katastrofālajos ugunsgrēkos vaino ļaunprātīgos dedzinātājus, un pretēja viedokļa paudējiem, kas ir pārliecināti, ka ugunsnelaimē vainojamas klimata izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu