Pēc postošās vētras "Siara" Eiropai tuvojas "Deniss" (1)

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas Meteoroloģijas dienests nācis klajā ar jauniem brīdinājumiem par tuvojošos vētru "Deniss", kas sekos postošajai un nāvējošajai "Siarai", vēsta raidorganizācija SKY.

Kā ziņots, vētras "Siara" dēļ Eiropā gājuši bojā vairāki cilvēki, pirmdien atcelti simtiem avioreisu, nopietni traucēta dzelzceļa kustība, bet tūkstošiem mājsaimniecību palikušas bez elektrības.

Krītošiem kokiem uzgāžoties automašīnām, gājuši bojā trīs cilvēki - viens Čehijā, viens Slovēnijas ziemeļos un viens Anglijā.

Nedēļas nogalē Lielbritāniju sasniegs jauna vētra - "Deniss". Lielbritānijas meteorologi nākuši klajā ar brīdinājumiem nākamajām piecām dienām. Gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas un lietusgāzes, kas virzīsies uz austrumiem.

Iedzīvotājiem ieteikts jau ceturtdien gatavoties arī sniegputenim un krusai. Iespējama traucēta satiksme, bojājumi ēkām, strāvas padeves pārrāvumi un tamlīdzīgi. Pastāv plūdu risks, kas varētu attālākus ciemus nošķirt no pārējās apkaimes.

"Lai arī izskatās, ka laiks būs ļoti vējains, brāzmas būs mierīgākas nekā tās, ko nesa vētra "Siara"," norāda meteorologs Alekss Bērkils.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu