Ventā atkal noplūduši naftas produkti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori trešdien Kuldīgā atkārtoti konstatējuši naftas produktu noplūdi Ventā, turklāt kāds mēģinājis sabojāt pēc iepriekš konstatētā piesārņojuma uzstādītās bonas, informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece. 

VVD inspektori veica vietas atkārtotu apskati, jo jau 30.janvārī Kuldīgā, Kaļķu ielā, konstatēja, ka no lietus ūdens kanalizācijas Ventā izplūst ūdens ar naftas produktiem raksturīgu smaku. Arī trešdien VVD inspektori konstatēja, ka pa pilsētas lietus ūdens kanalizācijas izvadu Ventā ietek naftas produkti, kas vizuāli un pēc smakas atgādina pirms divām nedēļām konstatēto piesārņojumu. 

Kļaveniece stāstīja, ka nekavējoties tika veiktas nepieciešamās darbības, lai ierobežotu piesārņojuma izplatīšanos, - pastiprināts bonu izvietojums, esošās nomainītas ar jaunām. 

Vienlaikus, pārbaudot esošās lietusūdens kanalizācijas sistēmas kontrolakas aptuveni 500 - 600 metru rādiusā, daudzās no tām tika konstatēta naftas produktiem raksturīga smaka.

Turklāt arī konstatēts, ka nezināmas personas mēģinājušas postīt jau uzstādītās bonas, tāpēc VVD uzdeva Pašvaldības policijai veikt regulāru vietas kontroli. 

Savukārt SIA "Kuldīgas ūdens" uzdots veikt tūlītējās darbības, lai novērstu naftas produktu ieplūdi Ventā. 

Vienlaikus atbildīgās institūcijas turpina piesārņojuma novēršanu un vainīgo personu noskaidrošanu. 

Kā uzsvēra Kļaveniece, sākotnēji secināts, ka, iespējams, naftas produktu iepludināšana, kā arī bonu bojāšana ir apzināta ļaunprātīga rīcība. Tāpēc gadījumā, ja tiek fiksēta naftas produktu izliešana jebkurā vietā kanalizācijas sistēmā pilsētā, dienests aicina Kuldīgas iedzīvotājus ziņot VVD pa tālruni 26338800.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu