Krievijas tiesa patur slimnīcā sievieti, kura izlauzās no koronavīrusa karantīnas (3)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas tiesa pirmdien lēma, ka Allai Iļjinai, kura izlauzās no jaunā koronavīrusa karantīnas, tur jāatgriežas uz vēl vismaz divām dienām, vēsta aģentūra AP.

Iļjina 6.februārī tika ievietota Sanktpēterburgas slimnīcā, jo viņai bija sākušās kakla sāpes. Tā kā Iļjina piecas dienas pirms tam bija atgriezusies no brauciena uz Ķīnu, viņai tika veiktas analīzes.

Nākamajā dienā Iļjina uzzināja, ka karantīnā būs jāpavada nevis diennakts, kā viņai tika teikts, bet gan divas nedēļas. Sieviete uzlauza savas palātas elektrisko slēdzeni un aizbēga.

Ārsti esot stāstījuši, ka viņas analīzes bija negatīvas, sociālajā tīklā "Instagram" apgalvoja Iļjina.

Foto: AP/Scanpix

"Trakums," viņa rakstīja. "Visas trīs analīzes apstiprināja, ka esmu pilnīgi vesela. Kāpēc bija vajadzīga karantīna?"

Viņas izbēgšana radīja neērtus jautājumus slimnīcai un varasiestādēm. Dažas dienas pēc Iļjinas izbēgšanas Krievijas veselības aprūpes aģentūra "Rospotrebnadzor" vērsās pret sievieti tiesā, pieprasot viņu piespiedu kārtā ievietot slimnīcā.

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir sasniedzis 1868, pavisam inficējušies vairāk nekā 70 000 cilvēku. Ķīna ieviesusi drošības pasākumus vīrusa epicentrā Hubei provincē, un arī citas valstis ķērušās pie dažādiem pasākumiem, lai nepieļautu slimības izplatīšanos. Viens no tiem ir 14 dienu karantīna - tiek uzskatīts, ka tik ilgs ir vīrusa inkubācijas periods.

Iļjinas advokāts pirmdien tiesas sēdē argumentēja, ka viņa kliente nekādi neapdraudot citus cilvēkus. Viņš norādīja uz faktu, ka tiesas zālē atrodas desmitiem cilvēku, no kuriem neviens, tai skaitā Krievijas veselības dienesta darbinieki, nav papūlējušies uzvilkt sejas masku.

Veselības aprūpes amatpersonas savukārt argumentē, ka Iļjinu nepieciešams ievietot karantīnā, lai izvairītos no jaunā koronavīrusa izplatīšanās. Viņi norāda, ka cilvēks varot neizrādīt simptomus pat 24 dienas pēc inficēšanās. Tiesa lēma par labu šiem argumentiem un lika Iļjinai atkal iestāties karantīnā un palikt tur vismaz līdz trešdienai.

"Rospotrebnadzor" neatbildēja uz jautājumiem, kādā veidā tiesas lēmums varētu nodrošināt vīrusa neizplatīšanos, ja Iļjina ārpus karantīnas pavadījusi gandrīz desmit dienas.

Pagājušonedēļ no tās pašas Sanktpēterburgas slimnīcas aizbēga vismaz trīs citi cilvēki, kuri bija ievietoti karantīnā. Divi no viņiem ir atgriezušies, bet trešais joprojām tiek meklēts. "Rospotrebnadzor" vērsies tiesā arī par šo gadījumu.

Krievijā līdz šim konstatēti tikai divi saslimšanas gadījumi. Abos gadījumos sasirguši bija Ķīnas pilsoņi, kuri izārstējās un tika izrakstīti no ārstniecības iestādēm.

Krievijas amatpersonas pirmdien apstiprināja, ka pie Japānas krastiem esošajā kruīza kuģī "Diamond Princess" ar jauno koronavīrusu esot saslimusi kāda Krievijas pilsone.

Krievija pārtraukusi gaisa un dzelzceļa satiksmi ar Ķīnu, kā arī uz laiku pārtraukusi izdot darba atļaujas Ķīnas pilsoņiem. Ķīniešu studentiem, kuri mācās Krievijā, pieteikts neatgriezties līdz 1.martam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu