Amerikāņu jaunuzņēmumus apņēmies izgatavot auto ar kosmisku paātrinājumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Czinger 21C
Czinger 21C Foto: Czinger

Ženēvas automobiļu izstādē, kas norisināsies martā, Losandželosā bāzētais jaunuzņēmums Czinger plāno prezentēt automobili, kas spēšot 100 km/h sasniegt 1,9 sekundēs.

Viens, divi un auto jau traucas ar 100 kilometriem stundā, bet paātrinājums turpinās. Tā būs realitāte, ja piepildīsies Losandželosas uzņēmuma Czinger solījums, ka tā supermašīna 21C spēs 100 km/h sasniegt 1,9 sekundēs, tādējādi ierindojoties starp dinamiskākajiem automobiļiem uz planētas. Starp tiem var minēt, piemēram, Bugatti Chiron, kam standarta sprints gan ilgst vismaz par 30% ilgāk jeb 2,5 sekundes, kā arī tādus automobiļuskā jaunās paaudzes Tesla Roadster, kurš spēšot līdz 60 jūdzēm jeb 96 km/h paātrināties 1,9 sekundēs, horvātu Rimac C_Two (1,97 sekundes līdz simtam), itāļu Pininfarina Battista (2 sekundes) un japāņu Aspark Owl (2 sekundes). 

Visi četri augstāk minētie auto, kam paātrinājums līdz 100 km/h ir 2 sekundes vai mazāk, ir elektromobiļi. Czinger būs citādāks. Kompānija gan neprecizē, kādu spēka agregātu mašīnai plānots uzstādīt, taču norāda, ka tiks izmantots pašu izstrādāts augstas veiktspējas hibrīddzinējs, tātad vismaz vienai tā komponentei būs nepieciešama degviela. 

Ja neskaita to, ka 21C hibrīddzinēja jauda ir 1250 zirgspēki, vēl zināms vien tas, ka automobilis izstrādāts, plaši lietojot modelēšanas programmatūru, bet izgatavošanas procesā lielu lomu spēlē 3D drukāšanas tehnoloģijas. Kas vēl interesanti, sēdvietas šajā auto izkārtotas tandēmā, proti, viena aiz otras, un pasažierim paredzēts skatīties pilota pakausī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu