Rolls-Royce flagmanis ar pieskārienu no Dienvidāfrikas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Rolls-Royce flagmanis Phantom ar pieskārienu no Dienvidāfrikas
Rolls-Royce flagmanis Phantom ar pieskārienu no Dienvidāfrikas Foto: Rolls-Royce

Ikviens Rolls-Royce automobilis ir kā mākslas darbs, kura tapšanā savu meistarību un zināšanas ieguldījuši ļoti daudzi Gudvudā, Lielbritānijā bāzētā uzņēmuma darbinieki.  

Patiesībā pat gribētos teikt speciālisti, jo Rolls-Royce mašīnas tiek gatavotas, iespēju robežās turoties pie tradicionālajām, gadu desmitiem senajām autobūves metodēm un tehnoloģijām, kas mūsdienu kontekstā šķiet nevajadzīgi lēnas un resursu (arī laika) ietilpīgas, taču katram uzbūvētajam spēkratam dod papildu pievienoto vērtību.

Tā ir vēl lielāka, ja topošais Rolls-Royce automobiļa īpašnieks nepaslinko un uzņēmuma meistariem izstāsta savus sapņus un vēlmes, kas lielākoties arī tiek izpildītas. Un tas attiecas ne tikai uz virsbūves krāsu un dizaina akcentiem salonā, piemēram, apdarē izšūtiem ziediem vai Phantom košā fuksiju krāsā, bet pat pielāgotu ražošanas procesu, lai pircējs saņemtu nosapņotu, unikāla dizaina automobili, lai cik tas maksātu. Kaut vai 11 miljonus eiro, kā uz Rolls-Royce Phantom Coupe bāzes izgatavotais Sweptail.

Foto: Rolls-Royce

Viens no jaunākajiem automobiļiem, kuru Rolls-Royce uzskatījuši par īpašas vērības cienīgu, ir kārtējais pēc pasūtījuma būvētais Phantom. Tas gan nemaksā 11 miljonus eiro, taču daudziem būs ar lielu emocionālo un māksliniecisko vērtību. Tas tādēļ, ka auto vizuālo noformējumu pēc kāda Dienvidāfrikas pasūtītāja vēlmes palīdzējusi veidot 84 gadus vecā dienvidāfrikāņu māksliniece Estere Mahlangu.

Mūsu platuma grādos viņas vārds reti kuram liks saausīties, taču Dienvidāfrikā viņa tiek uzskatīta par "nacionālo dārgumu", kura visu savu mūžu veltījusi, lai ar abstraktām ģeometriskām figūrām nākamajām paaudzēm nodotu Ndebeles reģiona etnisko grupu kultūrvēsturisko mantojumu.

Šā iemesla dēļ Rolls-Royce pat ir izveidojuši īpašu video, kurā pastāsta vairāk par savu flagmani, kurš, godinot mākslinieci, nodēvēts par The Mahlangu Phantom.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu