"Ellīgas brīvdienas." Tenerifes viesnīcā izolēto ārvalstu tūristu stāsti (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vispirms smilšu vētra, tad viesnīcā izsludināta karantīna - šādas "ellīgas brīvdienas" Tenerifē piedzīvojis britu pāris, kas jaunā koronavīrusa dēļ izolētajā viesnīcā iestrēdzis kopā ar gadu veco dēlu, vēsta "The Guardian".

Tenerifes viesnīcā "H10 Costa Adeje Palace" karantīna tika noteikta pēc tam, kad kādam viesim - ārstam no "Covid-19" uzliesmojuma skartajiem Itālijas ziemeļiem - tika konstatēta saslimšana ar jauno koronavīrusu. 

Viesnīcā atrodas simtiem tūristu. Saskaņā ar Latvijas Ārvalstu ministrijas sniegto informāciju, to vidū ir vismaz divi Latvijas valstspiederīgie. Viņi nav snieguši informāciju presei.

Gaidāms, ka viesnīca būs slēgta vismaz "nākamās dažas dienas", vēsta raidorganizācija SKY. Precīzs karantīnas ilgums neesot zināms.

Tikmēr laikraksts "The Guardian" apkopojis vairāku britu liecības par Tenerifes viesnīcā notiekošo.

"[25.februāra rītā] pamostoties, zem mūsu durvīm bija paslidināta zīmīte, ka veselības apsvērumu dēļ nevajadzētu iet laukā no istabas," stāsta 27 gadus vecā Hanna Grīna, kura ceļojumā uz Tenerifi devusies kopā ar dzīvesbiedru un viņu gadu veco dēlu. "Es piezvanīju viesnīcas administrācijai, tikko kā to ieraudzīju. Viņi neko neteica. Es ātri telefonā paskatījos jaunākās ziņas un izlasīju, ka kādam vīrietim atklāts koronavīruss. Taču neesam saņēmuši nekādu informāciju no viesnīcas - neviens nestāsta, kas tagad notiks."

Ģimene Tenerifē ieradās sestdien. Taču svētdienu nācās pavadīt viesnīcā, jo Kanāriju salās plosījās smilšu vētra, kuras dēļ visās astoņās salās pat tika apturēta lidostu darbība. Savukārt otrdien viesnīcā sākās karantīna. Grīna ceļojumu raksturo kā "ellīgas brīvdienas".

"Mēs sēžam istabā ar mazuli," viņa stāsta. "Mēs esam par viņu noraizējušies... Es nedomāju, ka mums [tik drīz] ļaus doties prom. Mēs nevēlamies šeit būt."

Četrzvaigžņu viesnīcā "H10 Costa Adeje Palace" ir 467 istabas, četri baseini un trīs restorāni. 

53 gadus vecais Skots Makhārdijs stāsta, ka ar sievu Sūzenu bija plānojis otrdien doties mājās no Tenerifes. "Nav nekādas informācijas, vai tiksim prom pēc veselības pārbaudes, vai arī pēc 14 dienām," viņš stāsta intervijā "The Guardian". "Cilvēkiem radās jautājumi par to, cik daudz ārstu uz šejieni atsūtīs. Ja šeit ir 1000 cilvēku, tad nav skaidrs, cik ilgu laiku aizņems veselības pārbaudes un kādā kārtībā tās notiks."

Makhārdijs slavēja viesnīcas darbiniekus, taču norādīja, ka informācija esot skopa. "Mēs esam strādājoši cilvēki, un mums ir mājdzīvnieki, pie kuriem jāatgriežas," viņš piebilda.

"Kā nu ir, tā ir. Šī ir pirmā diena. Ja es pēc 17 dienām vēl būšu tepat, tad būs cita runa," teica Makhārdijs.

60 gadus vecais Deivids Hūns un 63 gadus vecā Pamela Skota no Anglijas atzīst, ka esot nobažījušies. "Neviens mums nestāsta, kas notiek, cik ilgi tas vilksies un kurš mūs baros," Hūns sacīja intervijā portālam "MailOnline". "Viesnīca atgādina spoku māju. Es baidos, ka, jo ilgāk šeit paliksim, jo vairāk palielināsies iespēja saķert koronavīrusu."

Eksperti brīdinājuši, ka kruīza kuģa "Diamond Princess" izolēšana pie Japānas krastiem varētu būt nodarījusi vairāk ļauna nekā laba. Divas nedēļas ilgās karantīnas laikā saslima astotā daļa no 3700 cilvēkiem, kuri atradās uz klāja. Neskatoties uz to, tika pieņemts lēmums izolēt Tenerifes viesnīcu, lai ierobežotu vīrusa tālāku izplatību.

Saskaņā ar izskanējušajām ziņām, pirmdien koronavīruss atklāts itāļu ārstam, bet otrdien - arī viņa sievai. Pāris "H10 Costa Adeje Palace" esot pavadījis sešas dienas.

""H10 Hotels" ievēro visas atbildīgo iestāžu izdotās veselības un operacionālās rekomendācijas, lai nodrošinātu savu klientu un darbinieku drošību," norāda viesnīcas pārstāvis. "Papildus tam mēs rūpējamies, lai klienti un viesnīcas darbinieki saņemtu pienācīgas rūpes un uzmanību. Neskatoties uz situācijas radītajām neērtībām, mēs par viņiem rūpējamies, cik labi vien iespējams."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu