Valsts amatpersonām plāno atļaut nepārtraukt veterinārārstu darbu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien sāka skatīt priekšlikumus, kas iesniegti grozījumiem likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, un atbalstīja ierosinājumu atļaut valsts amatpersonām apvienot savu darbu ar veterinārārsta darbu.

Priekšlikumu bija iesniegusi deputāte Inese Ikstena (AP).

Deputāti šādu priekšlikumu atbalstīja, norādot, ka nākotnē var nākties pārskatīt arī citu profesiju iekļaušanu starp izņēmumiem, jo ir vairākas profesijas, kurās ilgstoša nepraktizēšana var novest pie izkrišanas no darba tirgus.

Komisijas locekļi gan neatbalstīja Ikstenas priekšlikumu, kas šādu pašu izņēmumu pieļautu Eiropas Komisijas ekspertiem.

Tāpat no plānotajiem grozījumiem, pēc Juridiskā biroja ierosinājuma, tika izslēgta plānotā norma, kas detalizētu administratīvo aktu izdošanas, uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkciju veikšanas un līgumu slēgšanas ierobežojumus. Birojs šādu ierosinājumu pamatoja ar to, ka plānotie grozījumi būtu "matu skaldīšana" un sīkumaini. 

Ar iecerētajiem grozījumiem paredzēts vēl vairāk precizēt normas, kas regulē valsts amatpersonu iespējamos interešu konfliktus, tostarp, regulējot ziedojumu saņemšanu.

Par pārējiem 16 iesniegtajiem priekšlikumiem komisija lems nākamnedēļ. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu