Sākts kriminālprocess par patvaļīgu mežizstrādi valsts mežā Jaunpiebalgas pagastā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Koki vējā.
Koki vējā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Sākts kriminālprocess par patvaļīgu mežizstrādi Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagasta mežā un nesaskaņotu koksnes izvešanu, liecina informācija valsts mežu apsaimniekotāja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) mājaslapā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē LVM darbinieki, veicot plānotos meža apsaimniekošanas darbus, konstatēja nesaskaņotu mežizstrādi - vējā gāzto un lauzto koku garumošanu, par ko informēja LVM Drošības un kontroles daļas kolēģus. Sestdienas agrā rītā minētā teritorija tika apsekota, konstatējot traktoru MTZ ar kokmateriālu pārvadāšanai piemērotu piekabi ar manipulatoru, kurā bija iekrauti LVM piederošie kokmateriāli. Daļa kokmateriālu jau bija izvesta no meža.

Uz notikumu vietu tika izsaukta Valsts policija. LVM darbiniekiem sadarbībā ar Valsts policiju izdevās novērst patvaļīgu mežizstrādi Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagasta mežā un nesaskaņotu koksnes izvešanu, aizturot vainīgos notikuma vietā. Tā rezultātā uzsākts kriminālprocess, lai noskaidrotu lietas apstākļus un sauktu vainīgās personas pie atbildības.

"Vējā kritušo un sauso koku izvešana no sev nepiederoša meža ir nelikumīga rīcība un par katru no šiem gadījumiem tiek ziņots policijai," teica LVM Rietumvidzemes Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Vilmārs Katkovskis.

Viņš arī aicināja ikvienu cīņā pret meža zagļiem nepalikt malā un ziņot tiesībaizsardzības iestādēm par aizdomīgiem koku ciršanas gadījumiem, neatkarīgi no tā, vai mežs pieder valstij, privātīpašniekam vai pašvaldībai.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu