Saglabājot līdzšinējo tempu, ATR likuma izskatīšanai Saeimā būs nepieciešamas vairāk nekā divas nedēļas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protests pret Strenču apkārtnes novadu pievienošanu Valkai.
Protests pret Strenču apkārtnes novadu pievienošanu Valkai. Foto: Twitter @UldisAbolins

Saglabājot līdzšinējo tempu, administratīvi teritoriālās reformas (ATR) likuma izskatīšanai otrajā lasījumā Saeimā būs nepieciešamas vairāk nekā divas nedēļas, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Likumprojekta izskatīšanas pirmajā dienā deputātiem izdevies izvērtēt 20 priekšlikumus, un tas prasījis aptuveni 11 stundas, ieskaitot pārtraukumus, kas sēdē notiek ik pēc pusotras stundas.

Vēl plkst.19 jeb desmit stundas pēc sēdes sākuma opozīcijas deputāti sākuši iesniegt priekšlikumus par sēdes pārtraukšanu. Pēc pirmās likumprojekta izskatīšanas dienas deputātiem vēl jātiek galā ar 296 priekšlikumiem.

Ja deputāti priekšlikumus likumprojektam turpinās izskatīt līdzšinējā tempā, pēdējais jeb 316.priekšlikums tiks sasniegts pēc aptuveni 16 dienām.

Līdz šim gan deputāti debatējuši par likuma ietvaru, nemaz nesākot runāt par priekšlikumiem, kas attiecas uz teritoriju dalījumu jaunajos novados.

Līdzīgā situācijā Saeima iepriekš bija nonākusi, izskatot 2020.gada valsts budžetu, kam arī bija iesniegts liels priekšlikumu apjoms. Arī toreiz opozīcijas deputāti aktīvi iesaistījās debatēs, tādējādi pieaugot priekšlikumu izskatīšanas laikam.

Toreiz, saprotot, ka priekšlikumi tiek izskatīti pārāk lēni un ka budžeta dokumentu paketes izskatīšanai būs nepieciešamas vairākas nedēļas, divas reizes samazināts debašu runas laiks, pēdējā saīsinājumā ļaujot runāt tikai minūti. Reaģējot uz šādu koalīcijas lēmumu, opozīcija atstāja sēžu zāli, pēc kā atlikušie likumprojekti izskatīti ļoti raiti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu