Novembrī notikušajā zādzībā Drēzdenes muzejā piedalījušies vismaz septiņi cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Novembrī notikušajā dārglietu zādzībā Drēzdenes muzejā "Grünes Gewölbe" ("Zaļā velve") piedalījušies vismaz septiņi cilvēki, ceturtdien paziņojušas Vācijas varasiestādes.

Garnadži, bruņojušies ar cirvi, 25.novembrī dažu minūšu laikā nozaga trīs dimantu un rubīnu dārglietu komplektus ar kopumā vairāk nekā 20 priekšmetiem.

Nozagtajos dārglietu komplektos ir aptuveni 100 dārgakmeņi, un tie ir pielīdzināmi pasaules mantojumam. Komplektos ietilpa 18.gadsimta kolekcijas dārglietas.

Pēc zādzības Vācijas varasiestādes piedāvāja pusmiljonu eiro lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atgūt dārglietas vai notvert zagļus.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka automašīna "Audi S6", kas tika izmantota zādzībā un vēlāk aizdedzinātā kādā garāžā Drēzdenē, augustā tika pārdota neidentificētam pircējam. Policija uzskata, ka jaunais vīrietis, kurš savāca mašīnu no tirgotāja Magdeburgā, bija saistīts ar zādzību. Policija izplatījusi aizdomās turamā portretu. Zīmējumā redzams slaids tumšmatains vīrietis, kurš, domājams, ir aptuveni 25 gadus vecs.

Iespējams, ka automašīna pirms zādzības tika pārkrāsota, kas savukārt liecina, ka šis noziegums bija izplānots krietnu laiku iepriekš, norādīja varasiestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu