Itālija ievieš karantīnu reģionos ap Milānu un Venēciju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Laurent Emmanuel / AP

Itālija svētdien noteikusi karantīnu reģionam ap valsts finanšu galvaspilsētu Milānu un tūrisma centru Venēciju, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību.

Karantīna, kas noteikta līdz 3.aprīlim, aptver Lombardiju un vēl 14 provinces - reģionu ar vairāk nekā 15 miljoniem cilvēku jeb ceturto daļu valsts iedzīvotāju. Šai laikā tiks stingri ierobežota izbraukšana un iebraukšana karantīnas zonā bez nopietniem un steidzamiem iemesliem.

Kā preses konferencē paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, karantīna "nenozīmē pilnīgu pārvietošanās aizliegumu, bet (..) cilvēkiem tiks lūgts pamatot pārvietošanās nepieciešamību".

Premjera dekrēts paredz, ka šai laikā visā valstī būs slēgtas skolas, teātri, muzeji, kinoteātri un citas sabiedriskās vietas un atcelti sporta pasākumi.

Itālijā jaunā koronavīrusa gadījumu skaits sestdien pieauga līdz 5883, bet mirušo skaits no tā izraisītās slimības "Covid-19" sasniedzis 233.

Pēdējo divu nedēļu laikā Itālija jau noteikusi karantīnas "sarkano zonu" 11 ciematos, kuros kopā dzīvo 50 000 cilvēku. Jau tika paredzēts, ka valdība sestdien paplašinās šo karantīnas rajonu, tomēr Itālijas mediji neprognozēja, ka karantīna varētu aptvert tik plašu reģionu un faktiski izolēt Venēciju un Milānu.

Sanāksmē vēlā sestdienas vakarā Itālijas valdības ministri arī nolēma aicināt atgriezties darbā pensionētus ārstus.

Vīruss jau izplatījies uz 22 Itālijas reģioniem un pirmie nāves gadījumi fiksēti arī  medicīniski sliktāk sagatavotajos valsts dienvidos.

Milānā dzīvo gandrīz 1,4 miljoni cilvēku, savukārt visā Lombardijas reģionā - 10 miljoni. Tas ir Itālijas turīgākais reģions.

Valdības karantīnas plānā iekļautas arī Veneto reģiona daļas ap Venēciju un Parma Emīlijā-Romanjā un Rimini. Šajās trīs pilsētās dzīvo apmēram 540 tūkstoši cilvēku.

Mēnesi ilgs aizliegums iebraukt tādās pilsētās kā Venēcija var nodarīt smagu kaitējumu valsts tūrisma industrijai, kas jau piedzīvo grūtus laikus.

Iekļūšana karantīnas zonās būs atļauta tikai "nopietnu iemeslu dēļ". Karantīnas noteikumu pārkāpēji tiks pakļauti soda naudām un līdz trīs mēnešus ilgam cietumsodam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu