Ķīnā un Dienvidkorejā "Covid-19" izplatīšanās turpina palēnināties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Ķīnā un Dienvidkorejā, kuras ļoti smagi skāra jaunais koronavīruss "Covid-19", slimības izplatības temps turpina palēnināties.

Ķīnā astoņi jauni inficētie un septiņi mirušie

Ķīnā aizvadītajā diennaktī konstatēti astoņi jauni inficēšanās un septiņi nāves gadījumi ar jauno koronavīrusu, piektdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Tas ir vismazākais jauno inficēšanās gadījumu skaits diennakts laikā septiņu nedēļu laikā, kopš Ķīna publisko šādu statistiku.

Līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 80 813, bet nāves gadījumu skaits - līdz 3176. 

Pieci no jaunajiem inficēšanās gadījumiem konstatēti Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā, kur decembrī tika konstatēti pirmie saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Savukārt trīs pārējie inficēšanās gadījumi diagnosticēti cilvēkiem, kuri Ķīnā ieradušies no ārzemēm. Divi no šiem gadījumiem konstatēti Šanhajā, bet viens - Pekinā.

Pavisam Ķīnā jaunais koronavīruss konstatēts 88 cilvēkiem, kuri ieradušies no ārzemēm.

Dienvidkorejā 110 jauni inficētie un viens mirušais

Dienvidkoreja piektdien paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā ir reģistrēti 110 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums no tā izraisītās slimības Covid-19.

Jauno infekcijas gadījumu skaits ir mazākais vienā diennaktī kopš 25.februāra.

Infekcijas gadījumu skaits Dienvidkorejā ir pieaudzis līdz 7979, bet nāves gadījumu skaits - līdz 67, informēja Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs. 

Pēdējās diennakts laikā no Covid-19 izārstēto cilvēku skaits - 177 - pirmoreiz pārsniedzis jauno infekcijas gadījumu skaitu, vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap".

Vairums infekcijas gadījumu Dienvidkorejā, tai skaitā 65 no jaunajiem gadījumiem, ir koncentrēti valsts dienvidaustrumu pilsētā Degu un tai apkārtesošajā Gjonsanpukto provincē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu