"Dardedze": Bērnus līdz septiņu gadu vecumam nedrīkst atstāt mājās vienus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērns. Ilustratīvs foto
Bērns. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Bērnus līdz septiņu gadu vecumam nedrīkst atstāt bez pieaugušo uzraudzības ne mājās, ne ārpus tās, atgādināja organizācijas "Centrs Dardedze" komunikācijas vadītāja Anda Avena.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, tostarp mācības Latvijas skolās un augstskolās notiks attālinātā formā, bet pirmsskolas apmeklēt varēs tie bērni, kuru vecāki šodien varēs iesniegt izglītības iestādei rakstisku apliecinājumu, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis, bērns nav bijis kontaktā ar saslimušajiem un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Avena uzsvēra, ka attiecībā uz bērniem, kuri jau ir sasnieguši septiņu gadu vecumu, vecākiem ļoti rūpīgi jāizvērtē, vai bērns jau spēj pats par sevi parūpēties, zina, kas jādara negaidītās situācijās, un nebaidās palikt mājās viens.

"Arī tādā ārkārtas situācijā kā šobrīd svarīgi atcerēties, ka bērnu drošība ir prioritāte - nepieskatīšana ir lielākais bērnu traumatisma iemesls ar ļoti nopietnām sekām bērna veselībai un dzīvībai," atzīmēja Avena.

Vecākie bērni mazākos drīkst pieskatīt no 13 gadu vecuma.

Kā ziņots, piektdien, 13.martā, visā Latvijā stājas spēkā ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija izsludināta saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Līdz 13.marta rītam jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Latvijā bija apstiprināta 17 cilvēkiem, tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000 un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu