Rīgas zoodārza jaunizveidotajam izpilddirektora amatam 10 pretendenti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Zooloģiskais dārzs.
Rīgas Zooloģiskais dārzs. Foto: Sintija Zandersone/LETA

 Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza jaunizveidotajam izpilddirektora amatam pieteikušies desmit pretendenti, apstiprināja Rīgas zoodārza pagaidu valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

Nākamās nedēļas laikā ar tiem pretendentiem, kuri atbildīs amatam izvirzītajām prasībām, būs darba intervijas. Par izpilddirektora amatam izraudzīto kandidātu varētu zināt nākamās nedēļas beigās, sacīja Greiziņš.

Viņš nekomentēja, vai šim amatam pieteicies arī Ilmārs Krieviņš.

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka uz šo amatu varētu kandidēt Krieviņš, kurš kopš 2018.gada maija strādāja biedrības "Dr.Caunes zoo" valdē, taču 19.februārī, kad Rīgas zoodārza kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs (GKR) no zoodārza valdes locekļu amatiem atbrīvoja Ingmāru Līdaku un Andri Morozovu (S), viņš amatu atstāja. Saskaņā ar "Lursoft" datu bāzē pieejamo informāciju, biedrības darbības mērķi ir palīdzības organizēšanas nelaimē nonākušiem un pamestiem eksotiskiem dzīvniekiem, iesaistīšanās aizsargājamo un izzūdošo sugu saglabāšanas un pavairošanas programmās un tamlīdzīgi.

Krieviņš ir arī viens no sešiem apsūdzētajiem Latvijas vēsturē vērienīgākajā naudas viltošanas krimināllietā. Šajā lietā 2016.gadā vairākas personas tika apsūdzētas par 3,5 miljonu ASV dolāru viltošanu. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā šajā lietā nākamā sēde paredzēta 19.martā.

Rīgas zoodārza pagaidu valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka uzņēmumā ir izveidots jauns izpilddirektora amats. Lēmumu par konkursa izsludināšanu pieņēmis viņš kā valdes priekšsēdētājs.

Taujāts par iemesliem, kādēļ tas nepieciešams un kādēļ pieteikšanās laiks konkursā ir tik īss, Greiziņš atgādināja, ka, atgriežoties uzņēmumā valdē, viņš likvidēja divu direktoru amatus, kuros strādāja bijušie valdes locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis. Tā vietā abām bijušajām amatpersonām tika izveidoti saimniecības struktūras un projektu attīstības vadītāju amati, vienlaikus samazinot atalgojumu. Tā rezultātā Vītols esot uzrakstījis atlūgumu un zoodārzā neesot neviena, kurš atbildētu par attīstības projektiem.

"Man steidzīgi vajag jaunu cilvēku, jo darbi stāv uz vietas, un tā kā Vītols strādās vēl nepilnu mēnesi, tuvākajās dienās vajag kādu atrast, lai var pārņemt visas iesāktās lietas," sacīja Greiziņš.

Viņš atzina, ka izpilddirektora darba pienākumi būs daudz plašāki nekā līdzšinējam projektu attīstības vadītājam, proti, saskaņā ar zoodārza mājaslapā pieejamo informāciju, izpilddirektora pienākumi būs uzraudzīt un koordinēt uzņēmuma darbu atbilstoši tā darbības specifikai, kā arī atbilstoši valdes pieņemtajai darbības stratēģijai un apstiprinātajam budžetam.

Tāpat izpilddirektoram būs jāplāno un jāiesniedz valdei priekšlikumi zoodārza darbības stratēģijai, ilgtermiņa mērķiem, kā arī jāsniedz aprēķini par nepieciešamajiem resursiem to sasniegšanai. Viņam būs jāorganizē, jāsekmē un jāattīsta uzņēmuma pakalpojumu sniegšana, jāizstrādā mārketinga pasākumi un tie arī jāuzrauga.

Kandidātam jābūt augstākajai izglītībai, vēlams ar ekonomiku saistītā jomā, vismaz piecu gadu pieredzei uzņēmuma vadībā/saimnieciskās darbības jautājumu risināšanā, jāpārzina darbā lietojamās biroja tehnikas darbības principi un lietošanas noteikumi un jāatbilst citiem kritērijiem.

Alga tiek solīta no 2100 līdz 2600 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Greiziņš norādīja, - kamēr nav beigusies pieteikšanās, viņš nevarot komentēt, vai Krieviņš uz šo amatu kandidē. Vienlaikus viņš nenoliedza, ka ar Krieviņu jau sen ir pazīstams. Viņš arī pastāstīja, ka Krieviņš iepriekš kandidējis uz zoodārza valdes priekšsēdētāja amatu. Tolaik par uzvarētāju tika izraudzīts Ingmārs Līdaka, taču arī Krieviņš bijis starp finālistiem.

Kā ziņots, februārī Rīgas zoodārza kapitāldaļu turētājs Radzevičs no zoodārza valdes locekļu amatiem atbrīvoja Līdaku un Morozovu. Viņa vietā par pagaidu valdes priekšsēdētāju iecelts ilggadējs zoodārza vadītājs Greiziņš un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandis Cakuls.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu