Discovery kanāla zvaigznēm, "brāļiem dīzeļiem", tiesa piespriež brangu sodu (3)

Gandrīz miljons par dabas piesārņošanu
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.dieselsellerz.com

2016.gada augustā dažādos ārvalstu medijos rotācijā nokļuva ziņas par Jūtas štata (ASV) ārstiem, kuriem bija padomā vērsties tiesā pret televīzijas kanāla Discovery šovu Diesel Brothers un tā veidotājiem par vides piesārņošanu.

Ārstu nodoms nepalika "karājoties gaisā". Prasība tika iesniegta, un četrus gadus vēlāk ASV Apgabaltiesas tiesnesis Roberts Šelbijs ir pieņēmis lēmumu, ka Diesel Brothers jāmaksā 851 451 dolāra sods.

Foto: www.dieselsellerz.com

Šāds spriedums tiek pamatots ar faktu, ka "brāļi dīzeļi" Deivids Spārks, Džošua Stjuarts, Kītons Hoskijs un Deivs Kilijs, kuriem arī ārpus šova pieder sava darbnīca, modificē un pārdod dīzeļautomobiļus ar izņemtām izmešu kontroles ierīcēm un tādējādi pārkāpj kaitīgo emisiju standartus.

"Nelegāliem un modificētiem pikapiem uz mūsu ceļiem nav vietas," sacījis prasības cēlēju grupas (Utah Physicians for a Healthy Environment) prezidents Braiens Menšs. "Jebkura uzņēmējdarbības forma, kas ļauj šādā veidā gūt peļņu, taču tai pašā laikā glorificē piesārņojuma mākoņus, ir jāsauc pie atbildības."

Lai gan Diesel Brothers un viņu pārstāvis tiesā uzskata, ka sods ir pārāk bargs, prasītāji iegādājās vienu no Spārka kompānijas Sparks Motors dīzeļautomobiliem un nodeva neatkarīgām pārbaudēm. Šajos testos noskaidrots, ka atmosfērā no šā auto nonāk 36 reizes vairāk kaitīgo gāzu nekā pieļaujams, savukārt kvēpu daļiņu emisijas 21 reizi pārsniedz apjomu, kāds būtu, ja auto izplūdes sistēmā būtu attiecīgie filtri.  

No piespriestās soda naudas 761 451 dolārs nonāks ASV Valsts kasē, savukārt 90 000 saņems Jūtas štata Deivisa apgabals. Tāpat ar tiesas lēmumu uzlikti būtiski šķēršļi neatļautu dīzeļauto tālākai būvēšanai. Vismaz Diesel Brothers uzņēmumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu