Kariņš: Visdrīzāk, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas tiks pārceltas (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, visdrīzāk, tiks atliktas uz vēlāku laiku, šodien pēc Krīzes vadības padomes un valdības sēdes paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Jautājums par vēlēšanu pārcelšanu aktualizējies saistībā ar nepieciešamību mazināt slimības Covid-19 izplatību.

Iespēja pārcelt vēlēšanas uz vēlāku laiku tiks skatīta nākamnedēļ, norādīja premjers. Kariņš skaidroja, ka pašlaik vēl nav zināms, uz kuru datumu tās varētu pārcelt.

Arī Centrālā vēlēšanu komisija sociālajos tīklos norāda, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas plānots pārcelt uz vēlāku datumu, par kuru tiks lemts nākamnedēļ.

Sākotnēji uz šodien jau notikušo sēdi sagatavotā Ministru kabineta lēmumprojekta punkts, par kuru pašlaik nav lemts, paredzēja vēlēšanu pārcelšanu uz jūniju.

Kā ziņots, sākotnēji vēlēšanas bija paredzētas 25.aprīlī, taču pēc tiesas lēmuma tika noteikts, ka Rīgas domes vēlēšanām jānotiek šī gada 2.maijā. Šo tiesas lēmumu Centrālā vēlēšanu komisija vēl var pārsūdzēt.

Pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājās ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Sestdien valdība lēma ierobežojumus vēl vairāk pastiprināt.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu