Argentīna un Peru slēdz robežas; Venecuēlā daļēja karantīna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Argentīna un Peru svētdien paziņoja par robežu slēgšanu un citiem stingriem pasākumiem, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Savukārt Venecuēlā vairākos štatos izsludināta karantīna.

Argentīna un Peru slēdz robežas

"Nākamajās 15 dienās - un šis periods var tikt pagarināts - Argentīnas robežas būs slēgtas," preses konferencē sacīja Argentīnas prezidents Alberto Fernandess.

"Nevienam netiks ļauts ierasties Argentīnā, izņemot, protams, Argentīnas pilsoņiem un ārvalstniekiem, kuri dzīvo Argentīnā," norādīja Fernandess.

Viņš arī paziņoja, ka līdz 31.martam būs slēgtas skolas, teātri un kinoteātri.

Līdz šim Argentīnā konstatēti 45 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, bet divi cilvēki miruši ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Savukārt Peru prezidents Martins Viskarra izsludinājis valstī ārkārtējo stāvokli, kas paredz "obligātu sociālo izolāciju", kā arī  robežu slēgšanu, kas gan neattieksies uz kravu pārvadājumiem.

Līdz šim Peru konstatēts 71 inficēšanās gadījums, bet nāves gadījumi nav reģistrēti.

Venecuēlā izsludina daļēju karantīnu

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro nolūkā cīnīties pret jaunā koronavīrusa izplatīšanos svētdien izsludināja "kolektīvo karantīnu" sešos valsts štatos un galvaspilsētā Karakasā.

Karantīna stājas spēkā pirmdien.

Tā paredz, ka ir aizliegtas visas aktivitātes, izņemot pārtikas piegādi, veselības aprūpes iestāžu darbību, transporta kustību un drošības pasākumus.

"Tās nav kolektīvās brīvdienas. Tā ir kolektīvā karantīna, kas prasa lielu sociālo disciplīnu, lielu paškontroli," sacīja Maduro un uzsvēra, ka cilvēkiem jāpaliek mājās.

Venecuēlā konstatēti 17 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, bet nāves gadījumi nav reģistrēti.

Venecuēlā ir 23 štati un divas īpašā statusa teritorijas -  Karakasa un Rokesas salas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu