Cilvēki mēģina nokļūt mājās: konflikti un dūru vicināšana uz Vācijas-Polijas robežas (18)

CopyLinkedIn Draugiem X

Eiropas valstu īstenotā robežu slēgšana, tādējādi cenšoties ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, jau sāk novest pie pirmajiem konfliktiem, cilvēkiem no citām valstīm cenšoties nokļūt mājās. Kā Igaunijas medijam “Postimees” pavēstījis Igaunijas iedzīvotājs Andrejs, saspīlējums uz Vācijas-Polijas robežas beidzies ar kautiņu. 

Andreja uzņēmuma darbinieks Oļegs jau gandrīz diennakti atrodas uz tilta pār Oderu. Viņš no Vācijas uz Poliju ar vieglo automašīnu izbrauca svētdienas vakarā, tomēr robežu šķērsot viņam pagaidām nav izdevies. 

Polijas varas iestādes valsts robežu ļauj šķērsot tikai Polijas pilsoņiem vai valsts pastāvīgajiem iedzīvotājiem, stāsta Andrejs, kurš regulāri sazinās ar uz robežas iestrēgušo Oļegu. 

Oļegam, tāpat kā daudziem citiem cilvēkiem, nakti nācās pārlaist automašīnā. 

Pēc vairāku stundu gaidīšanas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji, kas gaidīja rindā, apvienojās un nobloķēja tiltu ar savām automašīnām. 

Tā rezultātā satiksme uz tilta apstājās pavisam un Polijā vairs nevar iekļūt pat Polijas pilsoņi. 

Kā stāsta Andrejs, vēlāk uz tilta sākušās nekārtības, kas pārauga pat kautiņos. Baltijas un citu valstu iedzīvotāji pieprasa, lai viņiem tiek ļauts šķērsot Poliju. Savukārt ceļa bloķēšana sadusmojusi Polijas pilsoņus, kas arī vēlas nokļūt mājās. 

Oļegs Andrejam stāstījis, ka dienas vidū pie uz robežas gaidošajiem cilvēkiem ieradās kāda Polijas amatpersona, kura skaidroja, ka tiekot strādāts pie šīs problēmas risināšanas. 

Problēma arī esot tā, ka uz robežas iestrēgušajiem sāk trūkt pārtikas un ūdens, jo tuvākā degvielas uzpildes stacija esot 20 kilometru attālumā. 

To, ka tiekot strādāts pie situācijas risinājuma, Andrejam apstiprināja arī Igaunijas Ārlietu ministrija, uz kurieni viņš pirmdien no rīta zvanījis. 

Ap plkst.18 Oļegs informēja Andreju, ka Polijas policija konvoja pavadībā ļaus šķērsot robežu grupās pa 20 automašīnām. Kāds būšot pārtraukums starp divām šīm grupām, pagaidām nav skaidrs. 

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu