Pamatīgi apjucis un čībās - tādu autovadītāju sen nebūsi redzējis (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Labi zināma automobiļu koplietošanas uzņēmuma darbinieki, sekojot līdzi savu klientu gaitām navigācijas kartē, pirmdien pamanīja, ka viena no automašīnām varētu būt nozagta un, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, virzās uz Salaspils pusi. Acīgie darbinieki iesēdās dienesta automašīnā un izlēma uzmeklēt nelegālo šoferi. 

"Skatījāmies un redzējām sistēmā, ka brauc mūsu mašīna pa ielām, bet šī mašīna tajā brīdī nav pieejama klientiem. Pēdējais lietotājs bija no mašīnas paņēmis atslēgu, kā nevajag darīt, un nodevis šo atslēgu nākošajai personai. Nākošā persona piesēdās mašīnai pie stūres un brauca kaut kur," - tā CityBee pārstāvis.

Tā saukto nākamo personu izdevās apturēt netālu no Sauriešiem. Pie Peugeot stūres sēdēja Dmitrijs, kurš nesaprata, kāpēc viņam seko policija.

- Dmitrijs: "Tā mašīna ir mana personīgā. Uzdāvināta man." 

- Degpunktā: "Bet tas ir CityBee."

- Dmitrijs: "Nu tur jau tā lieta. Valsts robežās varu pārvietoties. Man viņu atļāva uz mēnesi, ne?"

Sarunas gaitā policistiem radās aizdomas, ka autovadītājs varētu būt lietojis apreibinošas vielas, tiesa, alkohola testu Dmitrijs izturēja un izelpā promiles netika konstatētas. Dmitrija atbildes uz jautājumiem gan vedināja domāt pretējo, turklāt arī pats autovadītājs norādīja, ka ir lietojis tabletes un iedzēris "bišķiņ vīnu". Uz Degpunktā reportieres jautājumu, kāpēc viņam nav apavu, viņš savukārt atbildēja - "tāpēc, ka man mašīnā ir dators, kurā viens no tiem gudriniekiem nevar ielādēt Windows atkal".

Policija aizturētajam autovadītājam, kurš arī atklāja, ka viņam mašīnā bijuši trīs virtuāli cilvēki, tomēr veiks papildus analīzes, lai noskaidrotu, vai Dmitrija asinīs nav narkotisko vielu. Izmeklēšanā arī tiks noskaidrots, vai CityBee automašīna tika lietota nelegāli.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu