Beļģija ievieš stingru karantīnas režīmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Beļģijas iedzīvotājiem, sākot no trešdienas pusdienlaika līdz vismaz 5.aprīlim, ir jāpaliek savās mājās, lai tiktu mazināta koronavīrusa izplatīšanās, otrdien pavēstīja premjerministre Sofija Vilmesa.

Iedzīvotāji var pamest mājas, vienīgi ja viņiem nepieciešama medicīniskā palīdzība, lai veiktu fiziskos vingrinājumus vai dotos uz darbu uzņēmumos, kas ir atzīti par būtiski svarīgiem, piemēram, uz pārtikas veikaliem vai aptiekām, sacīja premjere.

Līdzīgi soļi jau sperti Francijā.

Vilmesa ar šo paziņojumu nāca klajā pēc videokonferences ar pārējo 26 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderiem. Tās gaitā līderi vienojās turpmākos pasākumus koordinēt labāk.

"Pilsoņi tiek lūgti palikt mājās, lai izvairītos no vairuma kontaktu, izņemot, lai dotos pie ārsta, lai iepirktu pārtiku, dotos uz pastu, banku, aptieku, benzīntanku vai arī lai palīdzētu kādam, kas nonācis grūtībās," viņa sacīja.

Beļģi var pamest telpas, lai būtu svaigā gaisā, kā arī lai īsu laiku veiktu fiziskos vingrinājumus, tomēr viņi to var darīt tikai vienatnē vai arī kopā ar kādu, ar ko viņi jau dzīvo kopā.

Restorāni un bāri jau ir slēgti, bet pārtikas piegādes uz mājām tiek turpinātas.

Lielie pārtikas veikali arī turpmāk būs atvērti, tomēr uz vienu pircēju jābūt nodrošinātiem desmit kvadrātmetriem telpas, un pircēji nedrīkst uzkavēties ilgāk par 30 minūtēm.

Uzņēmumiem, kas var nodrošināt, ka darbs tiek veikts no mājām, tas ir jādara, bet tiem, kas nevar, ir "skrupulozi jāievēro sociālās distancēšanās noteikumi" darba vietā un sabiedriskajā transportā.

Uzņēmumi par jauno noteikumu neievērošanu tiks sodīti, brīdināja premjere.

Valstī ar 11,4 miljoniem iedzīvotāju ir konstatēti 1243 koronavīrusa gadījumi. Desmit cilvēki miruši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu