Kā palīdzēt izvairīties no saslimšanas ar Covid-19 iedzīvotāju riska grupām? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Veselības ministrija (VM) aicina - esi atbildīgs - palīdzi saviem vecākiem un vecvecākiem, kā arī citiem vecāka gadagājuma tuviniekiem izprast informāciju par saslimšanu ar Covid-19.

Foto: Veselības ministrija

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus piezvanīt un apjautāties, kā viņi jūtas - īpaši laikā, kad ieteicams izvairīties no ciemošanās un pulcēšanās sabiedriskās vietās.

Ģimenes locekļus un personas, kuras dzīvo vienā dzīvoklī vai mājā (mājsaimniecībā) ar pacientu, kuram ir apstiprināta Covid-19 infekcija, uzskata par augsta inficēšanās riska kontaktpersonām. Neatkarīgi no tā, vai persona, kurai apstiprināta Covid-19 infekcija, atrodas slimnīcā vai mājās, personām, kuras dzīvo kopā ar slimnieku, tiek noteikta mājas karantīna jeb pašizolēšanās, skaidro Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Citas personas, kuras bija tuvā kontaktā (distance mazāka par 2 m un kontakts ilgāk par 15 min) ar infekcijas slimnieku (piem., paziņas, darba kolēģi) arī ir pakļautas mājas karantīnai. Kontaktpersonas apzina Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, un sniedz papildu norādījumus par pretepidēmijas un profilakses pasākumiem, t.sk. informē ģimenes ārstus par kontaktpersonu medicīniskās novērošanas nepieciešamību.

Atkarībā no infekcijas slimības gaitas, slimības attīstības prognozes, komplikāciju riska, inficēšanās riska apkārtējiem un citiem nosacījumiem ar Covid-19 infekciju inficētais pacients var tikt izolēts slimnīcā vai dzīves vietā uz laiku, kamēr ir infekciozs (izdala infekcijas slimības izraisītājus).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu