Augot palīdzības lūdzēju skaitam, Pārtikas banka aicina ziedot pārtikas produktus ar ilgu derīguma termiņu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Samariešu apvienības (LSA) Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" aicina atsaukties uzņēmumus, kuri esošās ārkārtējās situācijas apstākļos būtu gatavi ziedot pārtikas produktus ar ilgu derīguma termiņu.

Kā informē projekta "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle, ziedot aicina tādus produktus kā miežu putraimi, manna, auzu pārslas, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, rīsi, margarīns, vistas buljons, zirņi.

Pārtikas banka jau ir saņēmusi daudzus jaunus pieteikumus ar lūgumu sniegt atbalstu ar pārtikas pakām no cilvēkiem, kuri esošās situācijas rezultātā zaudējuši darbu un palikuši bez ienākumiem un pārtikas iegādes iespējām savai ģimenei, vēstī projekta vadītāja.

Pārtikas banka šobrīd strādā, lai sniegtu palīdzību šiem un citiem palīdzības lūdzējiem, taču arī tās resursi šajos apstākļos ir ierobežoti.

Pārtikas pakas tiek izsniegtas trūkumā nonākušām ģimenēm ar bērniem, senioriem un personām ar invaliditāti ar zemiem ienākumiem un atteikumu piešķirt trūcīgā vai maznodrošinātā statusu. Tās tiek komplektētas no uzņēmumu un Latvijas iedzīvotāju ziedojumiem.

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" savu darbu sāka pirms desmit gadiem, kad ekonomiskā krīze skāra daudzus Latvijas iedzīvotājus. "Arī šobrīd strādājam, lai palīdzētu visiem palīdzības lūdzējiem, kuriem nepieciešams līdzcilvēku atbalsts," uzsvēra Kraukle.

LSA ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām Latvijā. Tā ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, kā arī ārstniecības un izglītības iestāde. LSA piedāvā dažādus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan arī individuāli.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Covid-19 apstiprināts vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 86.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Ārvalstīs esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem līdz 17.martam jācenšas pašiem rast iespēju atgriezties mājās, bet, ja tas neizdodas, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrija ņems šo informāciju vērā, lemjot par atgriešanās risinājumiem. Konsulārajā reģistrā var reģistrēties, izmantojot portālu "latvija.lv". Ar ĀM Konsulāro departamentu var sazināties pa tālruni +371 26337711.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu