ES vēršas pie "Netflix" bailēs, ka internets varētu "uzkārties" (2)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Eiropas Savienība (ES) mudina "Netflix" un citus straumēšanas pakalpojumus atteikties no augstas izšķirtspējas video, lai neveidotos pārmērīga noslodze un lai Covid-19 pandēmijas laikā filmas pienācīgā kvalitātē savās mājās varētu baudīt visi, vēsta raidorganizācija CNN.

Eiropas valstīs jāievēro sociālā distancēšanās, kas nozīmē, ka cilvēki ļoti daudz laika pavada mājās. Miljoniem eiropiešu strādā no savām dzīvesvietām, kā arī skolēniem jāmācās no mājām.

ES amatpersonas nobažījušās, ka tas varētu rādīt problēmas ar interneta pieslēguma ātrumu un pieejamību.

Eiropas Komisijas (EK) komisārs Tjerī Bretons, kurš atbildīgs par 450 miljonu cilvēku lielo Eiropas vienoto tirgu, trešdien tvītoja, ka esot runājis ar "Netflix" vadītāju Rīdu Heistingsu un mudinājis "pārslēgties uz standarta izšķirtspēju gadījumos, kad augsta izšķirtspēja nav nepieciešama". Tas esot nepieciešams, lai visiem ES iedzīvotājiem būtu pieejams internets.

"Komisārs Bretonam taisnība, pasvītrojot to, cik nozīmīgi šajā laikā ir nodrošināt labu interneta darbību bez aizķeršanās," norādīja "Netflix" pārstāvis, norādot, ka jau daudzu gadu garumā sadarbojas ar interneta pakalpojumu sniedzējiem, lai optimizētu lietotājiem pieejamo attēla kvalitāti.

"Netflix" uzsver, ka straumēšanas pakalpojumā attēla izšķirtspēja jau tagad tiekot pielāgota pieejamajam savienojuma ātrumam.

Kādi ir Covid-19 simptomi?

Ieteikumi rīcībai COVID-19 infekcijas slimnieka ģimenes locekļiem

Darbs attālināti. Kā to vislabāk organizēt

Sociālais tīkls "Facebook" trešdien atzina, ka pandēmija pārbauda tā darbības kapacitāti. "Facebook" vadītājs Marks Zakerbergs sacīja, ka Covid-19 laikā sociālais tīkls pieredzot milzīgu lietotāju pieplūdumu, kas esot vēl "krietni lielāks" par ikgadējo "Facebook" lietotāju skaita palēcienu Vecgada vakarā.

Vairāk nekā dubultojies zvanu daudzums "WhatsApp" un "Facebook Messenger" aplikācijās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu