ASV radītas novērošanas kameras, ar kurām var identificēt koronavīrusu (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Novērošanas kamera.
Novērošanas kamera. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pirms tam kompānija “Athena Security" bija radījusi sistēmu, ar kuras palīdzību var video identificēt ieročus. Tagad viņi apgalvo, ka ar līdzīgu paņēmienu iespējams identificēt arī ar jauno koronavīrusu inficētos.

Teksasā bāzētā tehnoloģiju kompānija ir radījusi “mākslīgā intelekta termālās kameras”, ar kuru palīdzību, kā viņi paši apgalvo, var novērot drudža pazīmes cilvēkos, kas varētu liecināt par koronavīrusu. 

Kompānijas pārstāvji domā, ka šo produktu varēs izmantot pārtikas veikalos, slimnīcās un vēlēšanu iecirkņos. Viņi apgalvo, ka jau dažiem klientiem jaunās videokameras piegādās tuvāko nedēļu laikā.  

“Mūsu “COVID-19 novērošanas sistēma” tagad ir daļa no platformas, līdz ar ieroču identificēšanas sistēmu,” rakstīts kompānijas mājaslapā.

Kompānijas jaunā sistēma, līdzīgi kā ieroču novērošanas sistēma, ieroču vietā identificēs drudža pazīmes cilvēkos - paaugstinātu temperatūru - un informēs par to atbildīgās personas. 

“Mākslīgais intelekts temperatūru mēra no cilvēka acīm, jo tā var noteikt ķermeņa temperatūrai tuvāko rādījumu," izdevumam “Motherboard" stāstīja viens no kompānijas pārstāvjiem. 

“Ņemot vērā, ka paaugstināta temperatūra ir viens no jaunā koronavīrusa simptomiem, šīs novērošanas kameras varētu glābt daudzas dzīvības, brīdinot indivīdu, ka tam varētu būt vīruss, un liekot spert attiecīgos soļus karantīnas virzienā,” piebilda kompānijas pārstāvis. 

Viņš arī piebilda, ka programma ir ļoti precīza, kā arī tā nav aprīkota ar sejas atpazīšanas funkciju. Tā vēl nav pieejama publiski, bet to jau var saņemt tie, kuriem ir ieroču identificēšanas programma. 

“Šis ir lielisks ilgtermiņa risinājums: ja tev ir drudzis, ej mājās," teica viena no kompānijas dibinātājām Liza Feilzone. 

Viņa arī atzina, ka viņu klienti ir arī no militārās sfēras. Viņi šo koronavīrusa novērošanas iespēju saņems kā papildinājumu ieroču identifikācijas programmai. 

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu