Arī šovakar Latviju pieskandina aplausi mediķiem un citiem strādājošajiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19.
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19. Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī šovakar, tāpat kā ceturtdien, daudzi Latvijas iedzīvotāji vēra vaļā savus logus, lai veltītu 30 sekunžu ilgus aplausus mediķiem un citiem strādājošajiem, kas šajā nebūt ne vieglajā laikā turpina savu darbu.

Kā portālam TVNET pastāstīja viens no akcijas "Sakām paldies!" organizētājiem Ansis Egle, ideja šādā veidā atbalstīt strādājošos radās, redzot kā citās valstīs cilvēki, ierobežoti karantīnā savos dzīvokļos, atver logus un vienojas kopējā sveicienā tiem, kas nepagurstoši strādā, lai sabiedrība būtu pasargāta.

Iniciatīvas organizētāji ir septiņi cilvēki, savstarpēji paziņas.

"Es ierosināju ideju, Kristaps Birmanis palīdzēja ar dizainu un izveidoja pasākuma pieteikumu, mūsu ģimenes palīdzēja ar draugu, radu, paziņu, kaimiņu, kolēģi aicināšanu. Visi kopā vienam mērķim," stāsta Egle, atzīstot, ka atsaucība viņu patīkami pārsteigusi.

"Līdz vēlai naktij skatījos daudzos video ierakstus un priecājos, ka cilvēki sadevās rokās kopīgai lietai. Tas iedvesmo un pacilā. Gribu piedzīvot vairāk tādu brīžu," saka organizētājs.

Tādēļ arī turpmāk ik vakaru pulksten 21:00 visā Latvijā notiks šī 30 sekunžu ilgā pateicības akcija.

Vaicāts, ko viņš novēl Latvijas sabiedrībai, Ansis Egle saka: "Es novēlu izturību un neatlaidību. Esam bezprecedenta situācijā ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē.

Tas prasīs daudz spēka un enerģijas tikt tai pāri, tāpat tā prasīs spēju sadarboties. Mums daudzas no lietām vēl jāmācās, bet vakardiena pierādīja, ka varam to paveikt - ja gribam. To arī novēlu - sadarbību un spēju saredzēt būtisko. Latvija var. Kopā."

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu