Video: Policija pārbauda pašizolācijas ievērošanu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Mārtiņš Šmits ir viens no tiem, kurš pirms kāda laika no Vācijas atgriezās Latvijā un šobrīd atrodas pašizolācijā. Piektdien pie viņa bija ieradusies policija, lai pārbaudītu, vai viņš patiešām atrodas mājās, vēsta Panorāma.

Mārtiņš uzsver, ka ir apzinīgs pilsonis un bijis patīkami pārsteigs par tiesībsargu rīcību. 

"Šorīt man pie durvīm zvanīja policija, lūdza aizpildīt anketu, pārliecinājās, vai es esmu tur, kur esmu, pajautāja, kur atrodas mani ģimenes locekļi, vai neesmu bijis ar kādu kontaktā, un pateica paldies, ka es esmu mājās un nekur neeju,” pastāstīja Mārtiņš.

Kā norāda ārsti, nākamās divas nedēļas būs Latvijai ļoti svarīgas, jo tikai pēc 14 dienām būs zināms, cik no repatriētajiem valstspiederīgajiem ir inficējušies ar Covid-19.

Rīgas Austrumu slimnīcas ārstniecības direktors Haralds Plaudis uzsver: šoreiz ir jautājums par savu ģimeni, par dzīviem, vīrusa nenogalinātiem vecākiem un vecvecākiem, par savu pilsētu un savu Latviju. 

“Lūdzu, lūdzu ievērojiet pašizolāciju!” sacīja Plaudis.

Valsts policija informēja, ka aizvadītajā diennaktī veikusi 464 pārbaudes par ārkārtējās situācijas aizliegumu un ierobežošanu un konstatēti 38 pārkāpumi – gan par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem, gan arī par pašizolēšanās prasību neievērošanu. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu