Auto iebrauc dīķī; slīkstošos izglābj aculiecinieki (3)

Pēdējā brīdī
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Laimīga apstākļu sakritība un aculiecinieku varonīga rīcība paglāba trīs nelaimē nonākušus vīriešus no noslīkšanas. Pie tam policijai ir pamatotas aizdomas, ka Volkswagen Passat vadītājs, kurš iebrauca dīķī, nebija skaidrā, jo jau iepriekšējā dienā viņš Tukumā bija aizturēts par auto vadīšanu alkohola reibumā. 

Ciematā Dzintars dažus kilometrus no Pūres ap astoņiem vakarā vēl nenoskaidrotos nenoskaidrotos apstākļos dīķī iebrauca auto ar trim aptuveni 30 gadus veciem vīriešiem tajā. Spēkrata salons ātri vien piepildījās ar ūdeni gandrīz līdz pašai augšai.

Satraucošo ainu nejauši pamanīja divi garāmbraucēji – Aivis un Juris. Viņi ievēroja grimstošā auto gaismas un uzreiz saprata, ka noticis kaut kas nelāgs. Vīri apstājās un skrēja palīgā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Ieraudzīju, ka cilvēks lien ārā pa krastu uz ceļu. Sapratām, ka kaut kāda nelaime ir notikusi. Apstājāmies un tiešām - mašīna ūdenī, jau nogrimusi. Pamanījām, ka no mašīnas lien ārā cilvēks. Tas, kurš jau bija izkāpis ārā, teica, ka ir vēl mašīnā, ka ir vēl trešais," stāsta aculiecinieks Aivis.

Ilgi nevilcinoties, Juris nometa zemē darba jaku un skrēja ūdenī. Tikmēr Aivis no krasta zvanīja glābējiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Juris bļāva, ka ir dzīvs. Viņš bija pavēris durvis. Tā bija aizmugurējā labā puse, kas bija nedaudz virs ūdens. Tā arī bija tuvākā vieta, kur viņš no krasta varēja tikt pie tā auto. Viņš bija pavēris tās durvis un taustīja, vai tur ir tas cilvēks. Viņš sataustīja seju un saprata, ka ir un vienkārši pa aizmugurējām durvīm izvilka ārā. Kad bija izvilcis līdz krastam, tad jau arī es pieslēdzos," - tā Aivis. "No sākuma viņš nu tāds, kā lai saka, cilvēks bija pilnībā apjucis. Izklepojās, sāka kaut ko runāt, tad sapratām, ka šis būs dzīvotājs."

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kamēr vīri sniedza pirmo palīdzību, uz ciematu atsteidzās glābēji, mediķi un policisti. Pa to laiku izglābtā vīrieša draugi, kuri saviem spēkiem tika līdz krastam, pazuda nezināmā virzienā. Vērienīgo glābšanas operāciju pamanīja arī ciemata iedzīvotāji, kas augsti novērtēja Aivja un Jura pašaizliedzīgo rīcību.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Negadījuma apstākļus vērtēs likumsargi administratīva pārkāpuma lietvedības ietvaros. Tiks ņemts vērā, ka izglābtais vīrietis – "Volkswagen" šoferis – iepriekšējā dienā Tukumā bija aizturēts par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Arī šajā notikumā policistiem ir pamatotas aizdomas, ka braucējs pie stūres sēžas dzērumā.

TV3 raidījuma Degpunktā sižets

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu