Berlīnē pasaules klases restorāns gatavo maltītes mediķiem (1)

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ar "Michelin " zvaigzni - pavārmākslas "Oskaru" - apbalvots restorāns Berlīnes lepnajā Kreicbergas rajonā atkal vēris durvis, lai gatavotu maltītes Covid-19 laikā smagi strādājošajiem mediķiem, vēsta portāls "The Local".

Vācijā inficēto skaits sasniedzis 22 672, miruši 86 cilvēki. Pēc saskarsmes ar inficētu ārstu karantīnā atrodas pat kanclere Angela Merkele. Tiek ieviesti arvien stingrāki ierobežojumi, kuru rezultātā slēgti restorāni.

Sarežģītajos apstākļos pirms vairāk nekā nedēļas durvis vērušā restorāna "Tulus Lotrek" saimnieki Maksimilans Štrohe un Ilona Šolla aizdomājās par veselības aprūpes darbiniekiem, kuriem intensīvā darba dēļ ir grūti sarūpēt pašgatavotas un veselīgas maltītes.

Foto: AFP/SCANPIX

"Cilvēki strādā 18 stundu maiņas un aizmieg pie saviem galdiem vai uzgaidāmajā telpā," Šolla sacīja aģentūrai AFP. "Kā parūpēties par viņiem? Kā nodrošināt, ka viņi pēc iespējas ilgāk ir paēduši un veseli?"

Izrādījās, ka uzņēmumam, kas piegādāja svaigus produktus "Tulus Lotrek" un citiem restorāniem, noliktavā glabājas daudz pārtikas, kas pēc ēdināšanas iestāžu slēgšanas stāv neizmantota. Restorānam par velti tika atdots liels daudzums gaļas un dārzeņu. Pavāri ķērās pie darba, gatavojot maltītes, kuras bez maksas tiek izdalītas mediķiem, kuri mēģina savaldīt Covid-19 krīzi.

Pirmdien restorāns sāka ziedojumu vākšanas kampaņu, lai varētu turpināt iesākto vēl vismaz turpmākos pāris mēnešus.

Mediķiem sagatavotās maltītes atšķiras no 150 eiro vērtās astoņu kārtu ēdienkartes, ko "Tulus Lotrek" pasniedza vēl pavisam nesen. Taču mediķi ir apmierināti ar ēdnīcas tipa pārtiku, ko viņiem gatavo "Michelin" zvaigzni saņēmis šefpavārs.

Štrohe un Šolla stāsta, ka saņēmuši lielu pasūtījumu no vietējās slimnīcas, kā arī vairākus pieprasījumus no mazākām ārstniecības iestādēm tuvākajā apkaimē.

Viņi plāno sākt ražot vairāk porciju, jo pieteikušies vēl vairāki citi produktu piegādātāji, kuriem nav, kur likt savus produktus. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu