Aicina neuzķerties uz viltus ziņas, kas tiek izplatīta vietnē WhatsApp (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CERT.LV

Tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" aicina iedzīvotājus uzmanīties no masveida viltus ziņām, kas kļuvušas aktuālas sarunu mobilajā lietotnē "WhatsApp", liecina "Cert.lv" informācija mājaslapā.

"Cert.lv" informē, ka otrdien masveidā izplatītā vēsts par it kā kritisku drošības problēmu, kuru kāds var izmantot, atsūtot video, ir viltus ziņa. 

"Aicinām to ignorēt! Tieši šāda pati ziņa tika izplatīta pagājušajā nedēļā arī spāņu un angļu valodās runājošajās valstīs. Diemžēl jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes laikā arvien biežāk ir novērojamas viltus ziņu izplatīšanas kampaņas, tāpēc aicinām izmantot tikai uzticamus informācijas avotus," uzsvērts uzrauga mājaslapā.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu