Labdarības akcijā pārtikas pakas saņems vairāk nekā 3000 trūkumā nonākuši cilvēki visā Latvijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Paplašinot sadarbību ar Latvijas Samariešu apvienību un pārtikas banku "Paēdušai Latvijai", mazumtirgotājs "Rimi Latvia" ziedo pārtiku, lai nodrošinātu pārtiku Latvijas ģimenēm, kuras ārkārtējā stāvokļa dēļ nonākušas trūkumā, informēja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Kopumā Pārtikas bankas programma tuvāko dienu laikā saņems 800 "Rimi Latvia" sagādātās pārtikas pakas ar ikdienas uzturā nepieciešamākajiem produktiem, kas tiks nodotas vairāk nekā 3000 cilvēkiem visā Latvijā.

Ikala sacīja, ka "Rimi Latvia" pašlaik sagatavotas pārtikas pakas, kurās būs viegli uzglabājami un ikdienas uzturā noderīgi produkti - gaļas konservi, auzu pārslas, rīsi un griķi, makaroni, milti, manna, eļļa, cukurs un tēja.

Pēc Ikalas sacītā, "Rimi Latvia" pārtikas pakas tiks nodotas pārtikas bankai šīs nedēļas laikā, lai Latvijas Samariešu apvienība pēc iespējas ātrāk tās varētu nogādāt palīdzību lūgušajām ģimenēm. Arī kaimiņvalstīs mazumtirgotājs patlaban cieši sadarbojas ar lokālajiem pārtikas bankas programmas koordinatoriem, lai jau tuvākajā laikā nodrošinātu nepieciešamos pārtikas ziedojumus Lietuvā un Igaunijā.

Kā skaidro pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle, patlaban pieaug pieteikumu skaits no cilvēkiem, kuri ārkārtējā stāvokļa dēļ zaudējuši darbu un lūdz palīdzēt ar pārtiku. "Ņemot vērā straujo bezdarbnieku skaita pieaugumu, paredzams, ka daudziem nāksies ilgāku laiku gaidīt dažādu sociālo pabalstu piešķiršanu. Diemžēl vairumam ģimeņu nav pietiekamu finansiālo uzkrājumu, un tām ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, lai nebūtu jādzīvo izsalkumā," viņa sacīja.

Tāpat vairāk nekā 400 ģimenēm, kuras jau iepriekš ir saņēmušas pārtikas pakas, nepieciešams atkārtots atbalsts, viņa piebilda.

Ģimenes, kuras nonākušas grūtībās un nevar sev nodrošināt ikdienā nepieciešamo pārtiku, aicinātas pieteikties atbalstam interneta vietnē "www.paedusailatvijai.lv". 

Jau ziņots, ka Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) līdz šim saņēmusi 14 kolektīvās atlaišanas paziņojumus par teju 3000 darbinieku atbrīvošanu.

Otrdien tiešsaistes preses konferencē labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) uzsvēra, ka patlaban ir grūti prognozēt un plānot, kā Covid-19 pandēmijas dēļ pieaugs bezdarbnieku skaits un cik daudz papildu resursu būs nepieciešams piesaistīt.

Ministre norādīja, ka kopš marta sākuma bezdarbnieku skaits Latvijā pieaudzis par 1200 cilvēkiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu