ASV Senāts pieņem bezprecedenta $2 triljonu ekonomikas stimulēšanas paketi (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Senāts trešdien pieņēmis bezprecedenta divus triljonus dolāru (1,8 triljonu eiro) vērtu ekonomikas stimulēšanas programmu Covid-19 pandēmijas seku mīkstināšanai.

Lēmums tika pieņemts ar 96 balsīm "par", nevienam nebalsojot "pret".

Likumprojekts tagad nodots Pārstāvju palātai, kur, kā sagaidāms, tas tiks pieņemts šonedēļ. Tad to parakstīs prezidents Donalds Tramps.

Ekonomikas stimulēšanas programmā paredzēts nodrošināt aptuveni divus triljonus dolāru veselības aprūpes iestādēm, uzņēmumiem un amerikāņiem, kurus smagi ietekmē koronavīrusa pandēmija.

Likumprojekts ir vērienīgs ekonomikas plāns, kas iecerēts, lai visā valstī stabilizētu mājsaimniecības un uzņēmumus, pieaugot bažām par dziļu ekonomisko recesiju, kas var izraisīt rezonansi visā pasaulē.

Programmā paredzēti 1200 dolāru lieli tieši maksājumi vairumam pieaugušo, turklāt arī 500 dolāru maksājumi par katru bērnu, šādi cenšoties iesūknēt naudu atpakaļ ekonomikā.

Vēl aptuveni 350 miljardi dolāru būs pieejami aizdevumos mazajiem uzņēmumiem. Tiem tiks piedots, ja nauda tiks tērēta, lai paturētu darbā strādniekus.

Bezdarba apdrošināšana tiks stiprināta, ļaujot vairumam cilvēku, kas zaudējuši darbu, četrus mēnešus saņemt algu pilnā apjomā.

150 miljardi dolāru piešķirti veselības aprūpes sistēmai.

Pakete tiks sasaistīta ar četrus triljonus dolāru lielu Federālās rezervju sistēmas aizdevumu, sacīja Baltā nama ekonomikas padomnieks Larijs Kudlovs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu