Mūrniece: Saeima nākamnedēļ varētu sanākt uz sēdi, frakcijām pulcējoties atsevišķās zālēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

No vairāku Saeimas politisko spēku puses ir saņemtas pozitīvas indikācijas par parlamenta sēdes rīkošanu nākamnedēļ, katrai frakcijai pulcējoties atsevišķā Saeimas zālē, pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Dažas Saeimas frakcijas vēl apsver šo jautājumu, reizē šāds risinājums lielākoties tiek vērtēts pozitīvi, skaidroja parlamenta priekšsēdētāja. Mūrniece norādīja, ka deputātu pulcēšanās atsevišķās zālēs tiks organizēta, lai mazinātu parlamentāriešu saslimšanas risku ar Covid-19. Pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem paredzēti daži kabineti dalībai Saeimas sēdē.

Saeimas informācijas tehnoloģiju jomas darbinieki pašlaik strādā, lai nodrošinātu nepieciešamo tehnisko aprīkojumu šajās parlamenta zālēs un kabinetos.

Vaicāta par iepriekš Saeimā apspriesto risinājumu deputātiem uz sēdēm sanākt mazākā skaitā proporcionāli frakcijas izmēram, Mūrniece norādīja, ka tā kā daļa deputātu nevēlas sanākt mazākā skaitā, piedāvāts cits risinājums par sanākšanu dažādās zālēs.

Paralēli Saeimā turpinās darbs arī pie informācijas tehnoloģiju risinājuma gatavošanas attālinātas sanākšanas nodrošināšanai, pastāstīja politiķe.

Saeimai nākamnedēļ plānotajā sēdē paredzēts lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP), norādīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Mārtuža deputātes mandātu ieņemtu, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe.

Lai lemtu par jauna ekonomikas ministra apstiprināšanu, Saeimā vēl jāsaņem dokuments no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) par kandidāta izvirzīšanu, norādīja Saeimas priekšsēdētāja. "KPV LV" kā kandidātu šim amatam izvirzījusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju Jāni Vitenbergu (KPV LV). 

Pagaidām vēl nav zināms iecerētās sēdes datums.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. 

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

Tiek apsvērta iespēja jau tuvākajā laikā ieviest cilvēku pulcēšanās ierobežojumus brīvā dabā, gan arī ārkārtējās situācijas laika pagarināšana pēc 14.aprīļa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu