Arī Talsos iespējams nodot analīžu paraugus uz Covid-19, neizkāpjot no automašīnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīna pilsētā
Automašīna pilsētā Foto: Pixabay

No šodienas arī Talsos iespējams nodot analīzes uz Covid-19, neizkāpjot no automašīnas, informēja Talsu novada pārstāve Inita Fedko.

Viņa pastāstīja, ka analīžu nodošanas punkts atrodas Talsu sporta hallē K. Mīlenbaha ielā 32a. To ierīkojot, svarīgi bija nodrošināt ērtu piebraukšanas iespēju automašīnām, dzeramo ūdeni un elektroenerģijas padevi, skaidroja Fedko.

Analīžu ņemšana tiek organizēta pēc iepriekšēja pieraksta, konkrētajā vietā ierodoties ar automašīnu. Cilvēks no transporta līdzekļa neizkāpj, medicīnas personāls, tērpies aizsargtērpā un ievērojot drošības pasākumus, paņem analīžu paraugu no personas pa transportlīdzekļa logu. Tālāk klients dodas prom, bet personāls paraugu ienes atbilstoši iekārtotā telpā Talsu sporta hallē. Medicīnas personāls ēkā iet pa sporta halles gala ieeju, tiek izmantota pie durvīm esošā pirmā telpa. Talsu novada pašvaldība ir norobežojusi tālāku ieeju sporta hallē, uzsvēra Fedko.

Valsts apmaksātas analīzes uz Covid-19 veic personām, kurām ir simptomi - klepus, paaugstināta ķermeņa temperatūra, elpas trūkums - un cilvēks pirms simptomu parādīšanās 14 dienu laikā bijis ārzemēs vai bijis ciešā kontaktā ar Covid-19 slimnieku, proti personu, kuras Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir atzinis par Covid-19 infekcijas slimnieka kontaktpersonām.

Uz analīžu nodošanas punktiem drīkst ierasties tikai ar savu automašīnu un tikai iepriekš piezvanot un pierakstoties. Darba laiks analīžu nodošanas punktam Talsos ir katru dienu no plkst.10 līdz plkst.18, arī brīvdienās.

Lai pieteiktos valsts apmaksātu analīžu veikšanai, pacientiem jāzvana uz tālruni 8303. Tālruņa darba laiks ir katru dienu no plkst.9 līdz plkst.18. Tālruņa operatori reģistrēs pacientus un nodos informāciju SIA "Centrālajai laboratorijai", kas sazināsies ar pacientiem un informēs par analīžu veikšanas vietu un laiku. 

Otra iespēja pieteikties valsts apmaksātu analīžu veikšanai ir, zvanot uz E. Gulbja laboratoriju pa tālruni 67801112, kas zvanus pieņem katru dienu no plkst.8 līdz plkst.20 un nodrošina analīžu nodošanu Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Kuldīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu