No Rīgas uz Saulkrastiem izveidojies auto sastrēgums vairāku desmitu kilometru garumā (54)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnu sastrēgums
Automašīnu sastrēgums Foto: Pixabay

Kopš rīta ceļā no Rīgas uz Saulkrastiem izveidojies automašīnu sastrēgums vairāku desmitu kilometru garumā, novēroja aģentūra LETA.

Automašīnu sastrēgums veidojas no Berģu "Depo" un stiepjas līdz aptuveni izbraukšanai no Baltezera. Ceļā uz Saulkrastiem sastrēgums uz Tallinas šosejas turpinās arī no Ādažiem līdz Gaujas tiltam, kur pieved ceļš no Carnikavas.

Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Stjade pastāstīja, ka šodien Saulkrasti ir pārpildīti ar cilvēkiem.

"Lielai daļai rīdzinieku Saulkrastos ir vasaras mājas, mazdārziņi, tādēļ, izmantojot labvēlīgos laika apstākļus, cilvēki masveidā ierodas pilsētā. Vakar vakarā bija pārpildīti visi vietējie pārtikas veikaliņi, ēstuves. Stāvlaukumi bija pilni ar automašīnām," situāciju raksturo Stjade.

Viņa stāstīja, ka pašvaldība tūrisma objektos ir izvietojusi informatīvus plakātus par piesardzības pasākumiem, arī pašvaldības sociālajos medijos izplatīti aicinājumi atturēties no iecienīto objektu apskates ārkārtējās situācijas laikā, taču cilvēki to diemžēl neievēro. "Vietējie cilvēki ir ļoti apzinīgi un neiet ārā no mājas, lai neriskētu ar savu un tuvinieku veselību," sacīja Stjade.

Viņa teica, ka Saulkrastu pašvaldības policijas darbinieki patrulē visās tajās pilsētas atpūtas un tirdzniecības vietās, kur šodien ir vislielākais cilvēku pieplūdums. Policisti skaļrunī iedzīvotājus brīdina ievērot divu metru attālumu vienam no otra, ka arī aicina ievērot valstī noteiktos ierobežojumus. 

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija, Saulkrastu novadā līdz šodienai vēl nebija konstatēts neviens saslimšanas gadījums ar Covid-19.

Kā vēstīts, no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu