Lidostā "Rīga" pārkrauj no Ķīnas atvestās maskas un respiratorus (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19
Covid-19 Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz svētdienu lidostā "Rīga" ielidoja "airBaltic" lidmašīna ar ķirurģiskajām maskām un respiratoriem. Svētdienas rītā maskas tika pārkrautas no lidmašīnas, lai tās būtu iespējams transportēt tālāk.

Kravu veido 619 kastes, kurās ir aptuveni vienu miljonu sejas masku un respiratoru. Lidojums veikts pēc Nacionālā veselības dienesta (NVD) lūguma.

Latvijā no Ķīnas piegādātā pirmā krava ar 900 000 sejas maskām un 80 000 respiratoriem pēc saņemšanas tiks novirzītas ārstniecības iestādēm.

Lai Latvijā nogādātu šo sūtījumu, "airBaltic" veica īpašu kravas lidojumu uz un no Urumči starptautiskās lidostas Ķīnā, no Džendžou un Jivu reģioniem.

 Krava pēc tam ceļo uz noliktavu Ogrē un tad tālāk uz slimnīcām. Daļa brauks paši pakaļ, daļai iestāžu vedīs.

Nākamās nedēļas laikā plānotas vairākas papildu piegādes ar vairāk nekā četriem miljoniem masku un respiratoru.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

NVD norāda, ka pasaulē pastāvošo problēmu dēļ individuālās aizsardzības līdzekļu iegādes process nav vienkāršs, taču iestāde velta visus iespējamos resursus, lai pēc iespējas ātrāk sagādātu nepieciešamo līdzekļu daudzumu.

Lai nodrošinātu savlaicīgas piegādes, NVD cieši sadarbojas ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, "airBaltic", Latvijas vēstniecību Ķīnā, kā arī daudzām citām pusēm.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties.

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

Kā ziņots, kopš valstī noteiktās ārkārtējās situācijas par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijas piemērotie sodi svārstās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro.

Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidros apstākļus un tikai tad pieņems lēmumu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Savukārt Krimināllikums par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu. Ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu