Radzevičs pirms atstādināšanas saņēmis piedāvājumu doties atvaļinājumā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Juris Radzevičs
Juris Radzevičs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija nekādus pārmetumus par līdzšinējo darbu neizteica, bet gan piedāvāja līdz gaidāmajām domes ārkārtas vēlēšanām doties atvaļinājumā, komentējot savu atstādināšanu, sacīja līdzšinējais Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR). 

Viņš pastāstīja, ka vakar administrācijas vadība izsaukusi uz sanāksmi, kurā lūgusi līdz vēlēšanām doties atvaļinājumā, pretējā gadījumā solot viņu no amata atstādināt. Radzevičs ir partijas "Gods kalpot Rīgai" valdes loceklis un gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās plāno startēt no šī saraksta ar otro kārtas numuru.

"Tā kā valstī ir ārkārtas situācija, man kā izpilddirektoram likās dīvaini tagad visus darbus atstāt un es tam nepiekritu. Te arī ir rezultāts," sacīja amatpersona.

Radzevičs arī norādīja, ka līdzšinējās sanāksmēs viņam neesot veltīts neviens pārmetums ne par izpilddirektora, ne arī kapitāldaļu turētāja pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu.

"Tādēļ man ir grūti taisnoties par pārkāpumiem, par kuriem mani neviens nav informējis," pauda Radzevičs. Viņš arī norādīja, ka, ja reiz pārmetumi būtu tik nopietni, viņš vienkārši tiktu atstādināts bez iespējas doties atvaļinājumā.

Tagad Radzevičs izpilddirektora amata ir atstādināts uz laiku, kamēr viņa darba izvērtējumu pabeigs īpaši šim nolūkam izveidota komisija. Taujāts, vai viņš būs gatavs atgriezties darbā gadījumā, ja komisija nekādus pārkāpumus nekonstatēs, Radzevičs atbildēja izvairīgi, norādot, ka "ir jābūt lojalitātei un uzticībai attiecībās ar vadību", un, ja tās nav, strādāt ir grūti.

Radzevičs neizslēdz variantu, ka viņa atstādināšana saistīta ar "neiekļaušanos valdības partijās", kā arī izveidotajām darba grupām jaunu kapitālsabiedrību padomju izveidei.

"Komisijā par "Rīgas satiksmes" darbu ziņoja valdes priekšsēdētāja un administrācija visus lēmumus akceptēja. Es domāju, te vairāk jāskatās uz to, ka gribēju izveidot jaunas padomes kapitālsabiedrībām un tur pieaicināju neatkarīgus ekspertus, taču acīmredzot tur kādam ir vajadzīga ietekme," sprieda atstādinātais izpilddirektors.

Pēc Radzeviča teiktā, tieši viņš esot rosinājis risināt jautājumus par kapitālsabiedrību darbu Civilās aizsardzības komisijas sēdēs, kā arī kopumā rosinājis atjaunot šīs komisijas darbu, jo administratori gribējuši veidot pavisam jaunu darba grupu, kas viņa redzējumā nebūtu leģitīma.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics no amata atstādinājis pilsētas izpilddirektoru Radzeviču.

Radzevičs ir atstādināts no amata uz laiku, kamēr notiks izpilddirektora darba pārkāpuma izvērtējums, norāda pagaidu administrācijas vadītājs.

Izpilddirektora amata pienākumus tikmēr pildīs Iveta Zalpētere, kurai ir plaša pieredze kapitālsabiedrību uzraudzībā un pārstāvībā, iepriekš strādājot par padomes priekšsēdētāju AS "Ventas osta", valsts sekretāri kādreizējā Bērnu un ģimenes lietu ministrijā, kā arī par valsts sekretāri Tieslietu ministrijā un citur, informē domē.

Zalpētere pēdējās pašvaldību vēlēšanās nesekmīgi startēja uz vietu Rīgas domē no partiju apvienības "Attīstībai/Par!", kuras biedrs ir arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Radzeviča atstādināšanas iemesls esot "bezatbildīgs darbs ārkārtējas situācijas laikā", veicot Rīgas pilsētas izpilddirektora un Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētāja pienākumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu